L’Ajuntament bisbalenc encara la reforma integral del poliesportiu

0
310

L’Ajuntament de la Bisbal va celebrar dimarts al vespre un ple extraordinari i urgent en el qual el govern local de Compromís amb la Bisbal-JxC va aprovar nul el contracte d’arrendament que l’entitat Club Segle XX va fer al 2013 del bar de l’edifici del Poliesportiu ja que va fer una adjudicació directa, sense passar per concurs públic, tal com era preceptiu atesa la qualificació del solar: patrimoni municipal del sòl.

La declaració de nul·litat de ple dret de l’acord del ple del 17 de setembre de 2013 i del contracte d’arrendament subscrit el 30 d’octubre de 2013, no suposa, però, que el responsable del bar hagi de deixar el servei, sinó que el lloguer (1.350 euros mensuals) passarà a cobrar-lo l’Ajuntament, i no el Club Segle XX.

El conflicte té la seva arrel en la permuta que l’Ajuntament va fer el 2011 amb Club Segle XX, aleshores propietari del poliesportiu, per una parcel·la del polígon industrial. Tot i perdre la propietat del Poliesportiu, l’Ajuntament va establir per conveni (a raó de 150 euros al mes) que pogués seguir gestionant l’edifici, però el lloguer del bar s’hauria hagut de fer per concurs, tal com va establir l’auditoria de contractes feta pel Consistori al 2015. Posteriorment tant la Diputació de Tarragona com la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat ho han avalat.

A finals d’any, l’Ajuntament bisbalenc preveu iniciar les obres de remodelació del Poliesportiu (pista coberta, piscina, camp de futbol, pista de tennis, edifici social i espai d’aparcament) i construcció d’un edifici de vestidors, i l’alcaldessa Agnès Ferré ha manifestat la intenció de seguir cedint els espais que necessiti al Club Segle XX per les seves activitats. Les obres duraran un any i mig, amb un pressupost de dos milions d’euros, a executar en dues fases: la primera, d’1,2 milions, comprèn el porxo d’accés, el vestíbul, administració i el control d’accés, lavabos, vestidors, infermeria, local de neteja, passadissos de peus nets i bruts i accés a les grades, a més de la construcció del pavelló; i la segona, de 800.000 euros, comprèn els espais per a entitats, despatxos, el bar i la terrassa. El projecte executiu d’aquesta fase encara no s’ha aprovat.

FER UN COMENTARI