L’Ajuntament tem que Adif separi Calafell amb un mur

0
119
La via separa Calafell en dos. // AJUNTAMENT

Aquesta setmana l’Ajuntament de Calafell ha anunciat que presentarà al·legacions al projecte de proteccions acústiques a la via del tren que vol instal·lar Adif (l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries de l’estat espanyol). El projecte, que tenia per objectiu controlar el soroll dels trens, no ha estat ben rebut pel consistori, que considera “una barbaritat” la proposta d’Adif, ja que podria suposar la construcció d’un mur a la via del tren. Aquest mur dividiria el terme de Calafell en dues parts, ja que la via travessa el municipi, i implicaria l’aixecament d’una barrera de gran impacte visual entre les dues bandes de la via.

L’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, explicava que Adif no ha informat del tipus de protecció que s’utilitzaria, i que només ha remès el projecte d’expropiacions als municipis afectats, que van des de Tarragona fins a Cunit: “estem preocupats perquè la via ja separa en dos el municipi i només faltaria que ara hi aixequessin un mur de Berlín”, apunta.

Ferré opina que la reducció del soroll que provoquen els trens és una bona iniciativa, però afirma que “no pot fer-se a qualsevol preu”.

FER UN COMENTARI