L’Ajuntament de Canyelles instal·la més càmeres de vídeovigilància per combatre l’inicivisme

0
340

L’Ajuntament de Canyelles ha decidit instal·lar més càmeres de vigilància per diferents punts del municipi per tal de “reforçar la seguretat i tenir un efecte dissuasori davant de possibles actes incívics”.

Les primeres càmeres es van instal·lar ja fa mesos per detectar i sancionar les persones que cometen algun acte vandàlic o infracció. Segons l’Ajuntament, l’efectivitat d’aquesta mesura ha permès detectar i sancionar diversos actes vandàlics que s’han produït al municipi. Ara, amb la implamentació de més càmeres en nous punts, es pretén continuar treballant en aquesta línia: “la seguretat i el benestar dels ciutadans són les nostres prioritats, i amb aquestes accions volem incidir en la necessitat de tenir cura del nostre poble i evitar conductes incíviques que perjudiquen a tothom”, reblava l’alcaldessa, Rosa Huguet.

Els nous dispositius s’ubicaran en espais i punts del municipi on s’ha detectat que es produeixen més incidències, bé siguin pintades, trencament de mobiliari públic o equipaments, ús inadequat de contenidors,  aldarulls, etc.

Des del consistori s’insisteix que la instal·lació de càmeres de vigilància a l’espai públic es fa seguint la Llei de Protecció de Dades i que l’únic objectiu que es persegueix és combatre l’incivisme i reforçar la seguretat.

Aquesta acció s’estableix en el marc del Pla de Seguretat i de la campanya de civisme “Canyelles és el teu mirall”, que pretén promoure el respecte cap a l’entorn, els animals, el medi ambient i la vila.

FER UN COMENTARI