L’Ajuntament de Gelida reclama a l’Estat que els retorni l’edifici de la Guàrdia Civil

0
349

L’Ajuntament de Gelida ha reclamat a l’Estat que els retorni l’edifici que el consistori va cedir l’any 1987 per ubicar la caserna de la Guàrdia Civil. Després que l’any 2007 el cos policial deixès de fer tasques de seguretat ciutadana a Catalunya, l’edici es fa servir per a habitatges dels membres del cos de la Guardia Civil.

Per això, el plenari municipal va aprovar una moció on explica a l’Estat que actualment l’edifici no té l´ús per al qual va ser cedit i els demana el seu retorn per posar aquestes vivendes a disposició de persones amb dificultats econòmiques i establir un règim de lloguer social gestionat pel mateix ajuntament. La moció es va aprovar amb el suport dels partits al govern (ERC, Primàries i Gelida en Comú), de la CUP i l’abstenció del PSC.

Per altra banda, l’Ajuntament també reclama al govern espanyol el pagament de l’IBI i demés tributs municipals fins que no es produeixi el retorn, donat que l’edifici que abans allotjava la caserna de la Guàrdia Civil ha deixat de ser un edifici destinat a la seguretat ciutadana i s’ha destinat a ús residencial. Aquest reclam va ser aprovat per unanimitat.

FER UN COMENTARI