L’Ajuntament de l’Arboç reprèn l’eliminació dels ruscs de vespa asiàtica

0
679
Un rusc de vespa velutina. // AJUNTAMENT

L’Ajuntament de l’Arboç ha iniciat aquesta setmana una acció preventiva per evitar la proliferació de la vespa Velutina Migratorax, acció que ja es va fer la temporada passada. Aquest animal, conegut com la vespa asiàtica, és una amenaça als insectes propis de la zona i ecosistema, especialment per les abelles de la mel ja que se n’alimenta.

Els treballs que s’impulsen des de l’ens i que s’estan duent a terme per l’empresa Cardona’s Drones SCP consisteixen en geolocalitzar i eliminar els ruscs d’aquesta vespa abans que comencin a activar-se. Per al desenvolupament d’aquesta tasca, es sobrevolen els indrets estratègics on la vespa pot haver construït un niu, generalment a prop de rius, rieres, basses o pantans. Un cop localitzat el rusc, s’hi injecta un biocida que allibera el fong beauverie. Aquest fong paralitza les extremitats dels insectes el temps suficient per acabar-ne causant la mort.

Des de l’Ajuntament de l’Arboç demanen la col·laboració de la ciutadania per localitzar aquests ruscs: en cas de detectar la presència d’aquest animal o d’un niu, cal contactar amb l’Ajuntament, la policia local o els Agents Rurals (a través d’una trucada al 112 o un correu a velutinacar@gencat.cat). D’aquesta manera s’inspeccionarà la zona i es retiraran els nius que es trobin en espais que afectin l’espai públic. La gestió dels nius de vespa asiàtica situats en espais privats que no afectin l’espai públic anirà a càrrec del propietari afectat.

FER UN COMENTARI