La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Sant Martí Sarroca, en sessió extraordinària, ha aprovat destinar part del romanent amb el qual compta en ajudes econòmiques adreçades a ciutadans del municipi afectats per un ERTO i que estiguin passant per dificultats econòmiques. El consistori ha establert una forquilla d’ajuts que va dels 100 als 350 euros en funció del nombre de membres que formen la unitat de convivència (conjunt de persones empadronades o residents en un mateix domicili). Es tracarà d’un pagament únic i compatible amb altre ajudes.

La unitat de convivència formada per un sol membre pot optar a l’ajuda de 100 euros, 150 si és de 2 membres, 200 en cas que siguin tres, 250 si és de quatre, 300 de cinc i 350 si és de sis o més. És requisit indispensable per rebre l’ajuda que tots els membres de la unitat de convivència estiguin empadronats al municipi, que en conjunt al mes d’abril no hagin tingut uns ingressos nets superiors als 2.000 euros, que no siguin titulars de dipòsits en efectiu o valors, la suma dels quals superin els 5.000 € i que tampoc siguin  titulars d’altres béns immobles urbans diferents de l’habitatge habitual, aparcament i/o traster. Les bases per acollir-se a aquesta ajuda es poden consultar a la web de l’Ajuntament.

El govern de Sant Martí Sarroca ha anunciat que aquesta és una primera decisió per fer front a la crisi, però que té previst adoptar-ne d’altres per atendre els col·lectius més afectats, entre ells, els establiments que han hagut de tancar i els autònoms amb dificultats econòmiques, a conseqüència d’aquesta crisi.

FER UN COMENTARI