L’Ajuntament de Sant Martí suma més de 2M d’euros addicionals al Pressupost General

0
484
Amb el pressupost addicional s'arranjaran trams com la carretera del Castell, on també s'hi instal·larà un passeig per a vianants. // AJUNTAMENT

L’equip de govern de l’Ajuntament de Sant Martí Sarroca va proposar, al ple del passat 18 de març, una modificació al pressupost general per tal de poder-hi afegir un romanent positiu que fins ara no es podia utilitzar.

El pressupost, que s’havia aprovat per un valor de 2.781.235 euros, tindrà un augment de més de dos milions d’euros addicionals gràcies a la nova norma promoguda per la Unió Europea, segons la qual els ajuntaments que disposaven d’un romanent positiu que no es podia utilitzar per a exercicis posteriors el puguin afegir al pressupost general per ajudar a pal·liar els efectes de la pandèmia per coronavirus.

Així, el pressupost afegit s’utilitzarà per cobrir diferents despeses, des de maquinària pel consultori i mobiliari per la nova biblioteca o l’arranjament de l’enllumenat públic fins a l’adquisició del terreny de davant l’Ajuntament i un de la carretera del castell per convertir-los en un parc públic o urbanitzar alguns trams del municipi per facilitar el desplaçament, entre altres.

També s’arranjarà el camí de Cal Possastre fins la cruïlla del cementiri per crear un pas de vianants i ampliar la calçada, obra que també s’aplicarà a la carretera del Castell.

El ple municipal va aprovar la proposta amb els vots a favor dels regidors de Foment Martinenc, ERC i CUP. Junts x Sant Martí hi va votar en contra, perquè no compartia algunes de les propostes. El grup socialista Movem Sant Martí, tot i valorar positivament les propostes, s’hi va abstenir perquè no s’havia inclòs la construcció del Centre de Dia i el Consultori. En referència a aquest darrer aspecte, la regidora Sònia Jansà va explicar que s’estava treballant en ambdós projectes, però no s’havien incorporat encara a les inversions més immediates perquè de moment només hi ha l’avantprojecte i s’està negociant amb la Generalitat, ja que, pel que fa al Centre de Dia, no es tracta només de construir-lo, sinó de tenir clar com mantenir-lo i gestionar-lo.

FER UN COMENTARI