L’empresa centenària Mobles Valentí vol transformar bona part de la fàbrica de Sant Pere de Ribes en un centre comercial amb botigues de grans marques, un cinema, restaurants, un gimnàs i espais de reunions empresarials. Segons va anunciar l’alcaldessa del municipi, Abigail Garrido, la companyia reubicarà la seva producció en unes naus situades al polígon Vilanoveta, a pocs metres de les instal·lacions actuals. D’aquesta manera, preveu mantenir al mateix lloc només l’espai destinat a botiga. La resta de superfície, de prop de 18.000 metres quadrats, és la que es transformaria en un petit centre d’oci.

Garrido va assegurar que el projecte es basa en una inversió completament privada, a iniciativa dels propietaris de Valentí, que fa deu anys van reduir substancialment la producció degut a la crisi econòmica. L’alcaldessa va recordar que la companyia “té molta part de la superfície sense utilitzar”, de manera que la intenció és convertir l’espai en una zona comercial i d’oci, aprofitant l’embranzida que té el parc comercial del Garraf, situat a l’altra banda de l’avinguda on hi ha les instal·lacions de Mobles Valentí.

Hi haurà cinema

Una de les singularitats del projecte és la previsió d’incloure sales de cinema, fet que ompliria un buit a la comarca, on actualment només existeixen alguns locals que comparteixen la programació de cinema amb altres activitats. “Donaria sortida a moltes demandes de la ciutadania pel que fa a l’oci cultural”, ha celebrat l’alcaldessa, que ha destacat que la proposta de Valentí preveu mantenir la façana industrial original de tot el complex.

Llum verda de l’Ajuntament

Perquè el projecte tiri endavant cal una modificació del pla general per ampliar els usos permesos fins ara a les naus industrials. Aquest mateix dimarts el Ple de l’Ajuntament, amb el suport de tots els grups excepte la CUP que hi va votar en contra,  va aprovar inicialment aquesta modificació,. Ara s’obrirà un període de sis mesos fins que es debati l’aprovació definitiva.

FER UN COMENTARI