L’Ajuntament de Sant Sadurní aprova un pressupost de 15,7 milions

0
595

El ple de l’Ajuntament de Sant Sadurní va aprovar dimarts el pressupost municipal de 2020, de amb els vots del govern d’ERC i Junts x Sant Sadurní, l’abstenció del PSC i En Comú i l’oposició de la CUP. Els 15,7 milions a què puja són un 7,55% superiors al de 2019 (+1,1 milions) i és el pressupost més alt des del 2010. El motiu, segons el regidor d’Hisenda Carles del Amor, és la previsió de majors ingressos en impostos com l’IBI, l’IAE, l’Impost de vehicles de tracció mecànica i l’ICIO.

En despeses hi ha un increment del 5% en sous a treballadors municipals, es contempla l’externalització de l’arranjament de zones verdes i la recollida de residus passa a ser gestionada per la Mancomunitat Penedès-Garraf. La principal inversió prevista són els vestidors del camp de futbol, amb la redacció del projecte i unes obres que s’allargaran al 2021. El manteniment dels espais públics s’incrementarà gairebé un 20%.

El regidor va recordar la partida de més de 190.000 euros aprovada a finals del 2019 per la renovació de parcs infantils, així com l’arranjament i urbanització de diversos carrer,, la substitució de les torres de llum del camp de futbol, l’ascensor del IEP Jacint Verdaguer i la renovació del projecte museogràfic de la Fassina de Can Guineu, com a obres que es faran durant aquest 2020. També s’instal·laran pèrgoles solars a la piscina d’estiu i es posarà en marxa una prova pilot de sistema de recollida intel·ligent amb xip en 250 habitatges, per tal d’avançar en l’elaboració d’una taxa més justa.

El portaveu de Junts per Sant Sadurní, Ton Amat, va dir que canviar l’aspecte a Sant Sadurní és una de les prioritats i en aquest sentit va destacar, entre altres, millores previstes a la rambla Generalitat, la plaça del Pont Romà, la plaça Parellada i la posada en marxa de l’Arxiu i l’escola d’adults al Centre Cultural de la plaça Nova.

El portaveu de Sant Sadurní En Comú, Rafa Berlanga, lamenta les limitacions en relació a la participació ciutadana i va expressar la seva disconformitat per l’augment dels costos de l’encomana de servei de la Casa dels Avis a l’empresa pública Sumar, així com la cessió del servei de recollida de residus a la Mancomunitat.

Arantxa Fernández (CUP) va reclamar la gestió directa d’alguns serveis municipals, va lamentar la poca rellevància que el govern dona a la participació i va expressar les seves reserves a la capacitat de tirar endavant algunes iniciatives, com els camins escolars segurs o la cooperativa de serveis, amb partides tan petites. També va demanar més recursos per a Ràdio Sant Sadurní i va valorar positivament la voluntat per prolongar en una cinquena setmana el Casal d’Estiu.

Susanna Mérida (PSC) va expressar la seva oposició frontal a l’increment de la partida a l’empresa Sumar, al traspàs de la gestió de l’Escola Intermunicipal a la Generalitat i a la decisió d’encabir l’escola d’Adults al Centre Cultural. El govern va incloure al pressupost algunes de les seves demandes, com el transport nocturn interurbà, la replantació d’arbres a la via pública, la dinamització del mercat, millores a l’aparcament del cementiri o la revitalització de la zona de les pistes de tennis amb un projecte per a instal·lar-hi pistes de pàdel.

FER UN COMENTARI