L’Ajuntament de Sant Sadurní aprova de cop la pujada d’impostos i el pressupost

0
692

El ple de l’Ajuntament de dimarts va aprovar d’una tacada tant les Ordenances Fiscals per al 2019 com el pressupost de la Corporació. En tots dos casos, l’oposició en bloc hi va votar en contra (PSC, CUP, ICV i PP), de manera que van prosperar només amb els vots del PDeCAT i ERC.

També es va aprovar una modificació de crèdit que incorpora inversions per valor d’1.165.000 euros, amb què s’adquirirà un pis tutelat per a persones amb necessitats especials, les obres de remodelació de l’antiga biblioteca (que acolliran les dependències de l’Àrea d’Acció Social) i la segona fase constructiva del Centre Cultural per tal d’habilitar el nou Arxiu i l’escola d’adults.

Quant als impostos, es va aprovar una pujada de l’IBI del 2,2% (en consonància amb l’IPC català del mes d’agost), l’Impost d’Activitats Econòmiques (que estava congelat des de 2014) s’incrementarà un 6% i també són novetat una bonificació del 20% a l’Escola de Música per a famílies monoparentals, o la revisió a l’alça de preus als serveis de la piscina. El PP va reclamar una bonificació a la taxa d’escombraries que premiï el veïnat que fa positivament la recollida; ICV i la CUP van insistir en l’absència de voluntat del govern per abordar un model de tarifació social i de progressió fiscal. També el PSC va expressar la seva decepció per la rigidesa del govern i manca de complicitat per arribar a acords amb la resta de forces.

FER UN COMENTARI