L’Ajuntament de Sant Sadurní eixuga, un any més, el dèficit creixent de la Casa dels Avis

0
430

El ple de l’Ajuntament de Sant Sadurní va aprovar dimarts amb els vots de l’equip de govern (ERC-Junts), l’oposició de PSC, CUP i Comuns, i l’abstenció del PP, la liquidació de l’any 2020 del contracte efectuat amb l’empresa Sumar per a la gestió de la Casa dels Avis. Uns números negatius, amb un dèficit que any rere any eixuga l’Ajuntament i que va fer que l’oposició en bloc s’hi mostrés crítica.

La regidora d’Acció Social, Meritxell Borràs (ERC), va explicar que la covid-19 havia fet disminuir ens ingressos de la residència en 193.000 euros; perquè havia baixat l’ocupació, no s’havien pogut reposar places, i el centre de dia també va tancar força temps. A més, les despeses de personal hi havien pujat 128.000 euros pern increments de sous, absentisme, baixes per covid, reforços de personal mèdic, auxiliar i de neteja.

L’oposició, contrària a la privatització

Carles Jiménez (PP) va denunciar que l’Ajuntament “sempre fa de salvavides a l’empresa” a la qual es va externalitzar el servei. Arantxa Molina (Sant Sadurní en Comú) també creu que la privatització de la gestió és “llençar diners a un pou sense fons”. Arantxa Fernández (CUP) considera “un despropòsit” el fet que “quan hi ha pèrdues, ha de venir l’Ajuntament a rescatar-la”, i “cada any hi ha de posar més”. I Cristina de la Cruz (PSC) va qualificar de “fracàs” l’externalització després de fer un repàs al dèficit que ha hagut d’eixugar cada any el Consistori, que va ser ja de 106.000 euros el 2016 (primer any de la concessió) i que  enguany ha arribat als 355.000, sempre sumant-hi els 172.000 que ja hi va haver el 2015, que s’agafen com a referència.

Ton Amat (Junts per Sant Sadurní) ha replicar que “hi ha unes despeses que s’han de cobrir per donar el millor servei a la Casa dels Avis” i l’alcalde Josep M. Ribas va dir que en els cinc anys hi havia hagut un total de 365.000 euros de dèficit al servei, i que en aquest quinquenni, tan sols en personal, les despeses s’havien apujat en 540.000 euros. En qualsevol cas, la seva conclusió final va ser que “els serveis tenen dèficit”.

FER UN COMENTARI