L’Ajuntament de Sant Sadurní i Elisava, l’Escola Universitària de Disseny i Enginyeria de Barcelona, han arribat a un acord de col·laboració per a impulsar una construcció efímera al pati de la casa pairal de Can Guineu.

Es tracta d’un projecte dissenyat per alumnes del Màster en Arquitectura Efímera i Espais Temporals d’Elisava que proposa una solució temporal (de cinc mesos) que permetrà obrir i condicionar aquest espai per a la celebració d’activitats públiques, reforçant els vincles socials. Durant aquest període es programaran diversos actes  culturals i propostes lúdiques i socials que se serviran d’aquesta proposta arquitectònica ideada per Elisava.

Des de l’Ajuntament es subratlla que aquest tipus de projectes permeten experimentar i innovar amb materials i tècniques constructives, esdevenint a la vegada un reclam i punt de trobada per a professionals, investigadors, estudiants i persones amb interessos en el sector de l’arquitectura, el disseny, l’enginyeria i la ciutat. A més, s’obre la porta al públic i es condiciona un dels espais exteriors d’aquest immoble que va ser adquirit per l’Ajuntament a finals del 2018 i que en els propers anys ha d’abordar un important projecte de rehabilitació.

Una estructura versàtil

El projecte d’aquesta construcció efímera contempla una estructura versàtil, capaç d’acollir diverses disciplines i activitats, que integraran dues plataformes principals, d’acer galvanitzat, que funcionaran com a escenaris o espais per estar-s’hi. També s’instal·laran uns elements verticals mòbils, que poden modificar la seva posició per donar més o menys ombra a l’espai, de tela microperforada.

L’Ajuntament ja està treballant amb els diferents serveis municipals implicats i properament iniciarà converses amb el teixit associatiu del municipi per tal de bastir una programació d’actes en aquest nou espai que es preveu inaugurar a finals del proper mes de maig.

FER UN COMENTARI