L’Ajuntament de Vilafranca aprova una moció de rebuig a la inhabilitació de Quim Torra

0
360
El president inhabilitat Quim Torra. // GUILLEM ROSET-ACN

Aquest matí l’Ajuntament de Vilafranca celebrava un ple telemàtic d’urgència per donar resposta a la sentència del Tribunal Suprem que inhabilita el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, per no retirar les pancartes en solidaritat amb els presos polítics.

L’ens ha aprovat una moció de rebuig a la sentència amb el suport dels grups de JxV, ERC, CUP i VeC després de la seva intervenció en un ple que no ha comptat amb la presència del regidor de Ciutadans, Eladio García. El portaveu de Ciutadans s’excusava argumentant que només participarà en aquells plens que continguin punts de gestió municipal i perquè considera que la sentència del Tribunal Suprem “ha fet justícia i ha fet que guanyi la llibertat”. García afegia que “tots estem obligats a respectar les lleis, també els polítics”.

Els socialistes, que sí que han participat al ple, s’han abstingut a votar “com fan habitualment en aquests temes”, apuntaven des de l’Ajuntament. La moció aprovada manifesta que la presidència de la Generalitat i el Parlament són les dues principals institucions polítiques de Catalunya i emanen de la voluntat dels ciutadans a través de les urnes. En aquesta línia, apunta que “és el poble de Catalunya qui ha de determinar com i qui governa” i considera “absolutament lamentable que un requeriment d’un organisme com la Junta Electoral Central serveixi per destituir i inhabilitar al president de la Generalitat; i menys per una pancarta que expressa la defensa de les llibertats individuals i col·lectives de la democràcia”.

L’alcalde, Pere Regull, qualificava de “barbaritat i injustícia” que el president de la Generalitat hagi estat inhabilitat “per penjar una pancarta”.

FER UN COMENTARI