L’Ajuntament de Vilafranca demana incloure l’alberg a la xarxa Xanascat

1
1403

El Ple de l’Ajuntament va aprovar dimarts per unanimitat l’adhesió de l’alberg municipal de Vilafranca a la xarxa nacional d’albergs socials de Catalunya (Xanascat). Aquesta era una vella reivindicació per a un alberg que té 19 anys i que està molt infrautilitzat. Al 2012, la Diputació de Barcelona va emetre un informe favorable a l’adhesió i l’any passat ho va fer la Direcció General de Joventut de la Generalitat. I l’Ajuntament, que vol dinamitzar d’una vegada un equipament que ha estat utilitzat fins ara, sobretot, per a temes de formació, finalment s’ha decidit. Les “Vacances en família” i les “Colònies escolars” totes soles ja seran un reclam per a l’alberg.

El regidor de Joventut Miquel Medialdea va aclarir que “volem comercialitzar l’alberg per a usos turístics i incrementar les pernoctacions sense perdre els usos formatius actuals de La Fassina. Ja hi ha una persona contractada per redactar un pla de comercialització, dinamitzar-lo, fer la gestió activa de les reserves, etc.

El regidor d’ERC Josep Àlvarez va ser molt crític amb la tardança d’adhesió al Xanascat, malgrat haver-ho demanat moltes vegades des de l’oposició: “ens vam reunir amb el Xanascat i ens van dir que ens rebrien amb els braços oberts; no sé perquè van tard; què ha canviat? Que s’acosten eleccions”.

L’alcalde Pere Regull va replicar que al 2012 no es va fer “perquè ens van dir que externalitzéssim la gestió i no volíem; i Turisme de la Diputació ho va desaconsellar per insostenible”.