L’Ajuntament de Vilafranca destina 35.000 euros en ajuts socials per a colònies i casals d’estiu

0
450
Rosa Colomé, Ramon Zaballa i Xavier Senabre. // LA FURA

El tinent d’alcalde de l’Àrea de Serveis a les Persones i Promoció Social de Vilafranca, Ramon Zaballa, acompanyat de Rosa Colomé, coordinadora de Tractament i Famílies, i del cap de Serveis Socials, Xavier Senabre, ha exposat aquest migdia els ajuts socials que aportarà l’Ajuntament a les famílies en matèria de casals d’estiu i colònies.

Zaballa assegurava que els ajuts són una mostra que a Vilafranca “hi ha voluntat política a l’hora d’atendre els infants i adolescents i de contribuir a cobrir les seves necessitats en espais de lleure i educació, també en situacions diferents i més complexes com el context de la pandèmia actual”. Enguany l’Ajuntament destinarà quasi 35.000 euros a famílies que són ateses als serveis socials: 21.500 seran beques per a casals i colònies, i 12.700 serviran per assegurar la presència de vetlladors per a aquells infants i joves que tinguin unes necessitats més específiques.

El tinent d’alcalde apuntava que aquest 2020 hi ha 570 places en casals d’estiu i considera que la seva existència és essencial: “la majoria de joves i infants no han pogut socialitzar amb els seus companys des del mes de març a causa de l’aturada del curs, i els casals i colònies són una oportunitat que garanteix una socialització heterogènia en uns entorns on s’han vigilat tots els protocols de seguretat”. Un total de 143 infants i adolescents es beneficiaran d’aquests ajuts, la gran majoria en casals d’estiu a les escoles públiques del municipi i altres en altres centres o en colònies, com és el cas de 18 dels 20 joves que assisteixen regularment al servei socioeducatiu de la plaça del Doctor Bonet.

A més, també s’han impulsat beques menjador que cobriran els àpats als casals de 12 infants als menjadors de les escoles Baltà Elias, Cristòfor Mestre i Pau Boada.

FER UN COMENTARI