L’Ajuntament de Vilafranca es posiciona en contra del polígon de Sant Marçal-Cal Vies

0
1072

El ple de l’Ajuntament de Vilafranca va aprovar dimarts una moció presentada per ERC, la CUP i VeC, a proposta de la plataforma SOS Penedès, que demanava la retirada del pla director del polígon logístic de Sant Marçal-Cal Vies i també planteja fer una moratòria urbanística fins que no estigui enllestit el Pla Territorial de la vegueria Penedès. La moció va comptar amb el suport de JxV, el PSC s’hi va abstenir i Ciutadans hi va votar en contra.

Vicenç González, portaveu de SOS Penedès, va explicar que troba “incoherent” que es faci aquest polígon en una zona d’alt valor paisatgístic, i més tenint en compte el “gran excedent de sòl industrial i residencial” que hi ha a la comarca. L’alcalde Pere Regull (JxV) va dir que el Penedès ha de complementar la vinya amb la indústria, “però l’hem de saber situar i ha de ser en base al que digui el Pla Territorial, s’hi ha de supeditar”. Al seu parer, 110 ha ben posades no molesten”, però “si pretenem ser una zona enoturística”, no troba lògic omplir els laterals de l’N-340 i l’AP-7 de naus. Ramon Arnabat (VeC) veu “incongruent” que el Departament de Territori amb una mà afavoreixi aquest pla director “i amb l’altra mà impulsi el Pla Territorial”. Mònica Hill (ERC) creu que tenir “un mar de naus grises en un dels portals del Penedès és una amenaça al paisatge, a la vinya i a l’enoturisme”.

Francisco Romero (PSC) va argumentar que “cal respectar els plans generals aprovats prèviament” pels tres ajuntaments afectats (l’Arboç, Castellví i Castellet i la Gornal”, que recull que ha de ser una zona d’activitat econòmica, com també ho fa el Pla Director de l’Alt Penedès. En al·lusió als socialistes, Noel Viñas (CUP) va dir que és “incoherent” donar suport, primer, amb una moció en suport a la pagesia, i tot seguit “no aprovar aquesta moció que defensa la terra agrícola i vitivinícola.”

Finalment, Eladio García (Cs) va dir que si “la Generalitat creu que és una zona adequada”, no hi veu inconvenient, sobretot perquè “no hi aniran empreses contaminants” i perquè “cal visió de futur i no quedar-se en el segle XIX i complementar el vi amb altres activitats”.

FER UN COMENTARI