L’Ajuntament de Vilafranca ha presentat avui en roda de premsa l’edició de Solidaritats d’enguany, un conjunt d’actes gratuïts que parteixen de les tasques que moltes entitats desenvolupen per garantir els drets humans.

La regidora de Solidaritat i Cooperació, Montse Arroyo, definia el Solidaritats com la oportunitat de “posar en valor les feines de les entitats que treballen diàriament des de la solidaritat”; i la tècnica Eva Millàs ha afegit que el conjunt d’actes d’aquest mes també permet donar a conèixer les ONG’s que treballen en l’àmbit de la cooperació a Vilafranca.

La programació comença demà al vespre amb la primera projecció de la Mostra de Films de Solidaritat a la Sala Zazie del Casal: el documental “Grietas”, que aporten des d’Amnisita Internacional amb motiu del 40è aniversari de la legalització de l’entitat. Jesús Suriol, membre d’Amnistia, ha explicat que al finalitzar el llargmetratge també s’obrirà un debat entre els assistents.

El segon documental de la mostra es farà el dia 9 també a la Sala Zazie i a la mateixa hora i anirà a càrrec d’Entrepobles. Jaume Canals, representant de l’entitat, explicava que el documental “La meva pell” parteix del testimoni del racisme, els problemes burocràtics i els diferents impediments que troben 8 dones migrants i que és important que les narradores siguin dones “ja que el de les dones que ham d’emigrar és un dels sectors més invisibilitzats”.

Finalment, el tercer film “El periple” es projectarà a Cal Bolet el dia 17 i narra la història de tres exilis, i comptarà amb una presentació a càrrec del seu director i una actuació musical amb Los Sirgadors.

D’altra banda, la Creu Roja també aportarà activitats per als més petits i participarà a la Festa de la Solidaritat que es celebrarà el dia 14 a la rambla de Sant Francesc i que coincideix amb el mercat d’artesania. Meritxell Ocaña, tècnica de comunicació de l’organització, ha recordat que al claustre de Sant Francesc hi ha una exposició de la travessa per Europa des dels ulls d’infants migrants.

A la festa d’enguany hi haurà les parades de 12 entitats solidàries des de les 10 fins les 14h.

El programa d’activitats comptarà també amb un recital poètic del palestí Mahmmud Darwich, a càrrec de La Llum del Nord (el dia 10 a la biblioteca); una xerrada amb el doctor Jordi Jara, que va participar a Open Arms (el dia 16), una xerrada sobre els Centres d’Internament per a Estrangers a càrrec d’un membre de Tanquem els CIEs i organitzat per la CUP (el dia 18), la presentació del llibre “Petjades d’aigua i sal” amb Sara Montesinos i Samuel Nacar (el dia 30) i les exposicions “Dones, força, canvi” de la Fundació Vicenç Ferrer i “A pie de valla” a càrrec de Sindicalistes Solidaris.

 

FER UN COMENTARI