L’Ajuntament de Vilafranca rehabilita un habitatge amb finalitat social al carrer Sant Fèlix

0
408

L’Ajuntament ha rehabilitat un habitatge al carrer Sant Fèlix, destinat a una família amb necessitats socials. A canvi de la seva rehabilitació gratuïta, la propietat l’ha cedit temporalment (durant nou anys i vuit mesos) per tal de destinar-lo a lloguer social. El cost de les obres ha estat de gairebé 49.000 euros, han durat cinc mesos i hi ha pres part set treballadors, entre personal propi de l’Ajuntament i persones en atur contractades mitjançant Plans d’Ocupació. El pis disposa de 68,75 m² de superfície útil, té tres habitacions, menjador-sala d’estar, cuina, bany, safareig, terrassa posterior i pati/jardí.

Les obres realitzades han consistit en general en la millora de l’eficiència energètica, renovació de les instal·lacions d’aigua i electricitat, enrajolat de les parets del bany i la cuina, paviment de rajola ceràmica, col·locació de falsos sostres, substitució de banyera per plat de dutxa, sanitaris nous, mobles de cuina i electrodomèstics nous, sanejament de parets i col·locació d’un aparell per eliminar les humitats i pintura de tot el pis.

L’Ajuntament de Vilafranca disposa d’una vuitantena de pisos gràcies al Programa de Rehabilitació d’Habitatges amb finalitat social, que té més de trenta anys. En els propers sis anys preveu invertir en aquesta matèria 1,8 milions d’euros, que se sumaran als 950.000 euros per a la reforma d’un edifici al carrer Vidal per a allotjaments temporals i 720.000 més per a la compra d’habitatges de tanteig i retracte.

FER UN COMENTARI