Mobles, bosses d’escombraries, caixes de cartró apilonades davant els contenidors… En el darrer any l’Ajuntament de Vilafranca ha detectat un increment “preocupant” de deixalles fora dels contenidors. Per això s’ha anunciat l’inici d’una campanya que tindrà per objectiu informar tota la ciutadania i els establiments de l’obligatorietat d’abocar les deixalles al contenidor pertinent i, paral·lelament, augmentar la vigilància i sancionar les persones que tinguin aquest comportament incívic.

Vint punts crítics
“Cada dia hi ha més gent i alguns establiments que s’han acostumat a tirar la brossa fora del contenidor, i el més preocupant és que en molts casos ho fan estant els contenidors buits o mig plens”, ha explicat l’alcalde, Pere Regull.  I és que en les darreres setmanes l’Ajuntament ha fet un diagnòstic dels punts més greus on això passa i n’han comptabilitzat més de vint. “Extremarem el control a la gent que deixa la brossa fora. No pot ser que tinguem els carrers nets i que davant les bateries de contenidors hi hagi deixalles. Si el problema és que els contenidors queden desbordats, estarem encantats en buscar una solució”, ha denunciat, a la vegada que ha demanat la col·laboració ciutadana.

La deixalla més problemàtica és el cartró. El regidor de Territori, Serveis Urbans i Medi Ambient, Josep M. Martí ha explicat que actualment el preu d’aquest material ha baixat molt i hi ha menys drapaires i persones que el recullen per vendre’l. “En qualsevol cas, hem de tenir clar que qui genera aquesta problemàtica és la persona o establiment que el deixa davant el contenidor”, ha explicat. En aquest sentit, ha subratllat que tres dies a la setmana l’Ajuntament recull el cartró dels comerços que ho sol·liciten i ha fet una crida als establiments perquè en cas que no puguin esperar a aquests tres dies, el pleguin i el deixin dins del contenidor blau.

Pel que fa a les sancions, l’equip de govern no té previst variar l’ordenança, per tant les multes que s’aplicarien serien les previstes: 150 euros per als particulars i 300 pels establiments, amb un increment en cas de reincidència.

 

FER UN COMENTARI