L’Ajuntament de Vilanova acorda portar l’Adif a judici per la propietat de la plaça de l’estació

0
223

El ple de l’Ajuntament va aprovar dilluns amb els vots a favor de PSC, ERC, JxCat, CUP, Som VNG i l’abstenció de Cs portar a judici l’Adif, l’empresa pública que depèn del Ministeri de Transports i Mobilitat, per la propietat de la plaça Eduard Maristany. Un conflicte per la titularitat de la plaça de l’estació de trens que arrenca de les obres de l’aparcament de bicicletes, segons va explicar la regidora d’Intervenció i Tresoreria, Conxi Martínez, però afecta tota la plaça. Els intents de negociació de l’Ajuntament amb l’Adif per tal que la plaça passés a propietat de l’Ajuntament no van arribar a bon port, i per això ara l’administració local ha acordat interposar accions judicials amb l’objectiu que sigui declarada de domini públic i passi la titularitat al municipi.

Martínez va argumentar que la plaça “és de domini públic i d’ús comú de la ciutadania almenys des de 1936”; també que hi ha documentació de 1914 que així ho acredita i que des del pla general de 1981 està qualificada com a sòl de sistemes d’espais lliures, però que Adif replica que les escriptures de 1914 i 1936 no corresponen a la plaça, sinó a un altre lloc. Sigui com sigui, actualment la plaça Eduard Maristany no forma part del patrimoni municipal, i l’Ajuntament ho vol corregir.

El regidor del PSC Juan Luís Ruiz està d’acord a anar a judici si cal, però va proposar que a banda de negociar amb els tècnics d’Adif, també es fes una gestió política per resoldre-ho, i es va oferir a mediar amb la nova delegada del govern central a Catalunya, M. Eugènia Gay. Martínez va acceptar la proposta.

Erika Quintero (Cs), per la seva part, va dir que l’informe jurídic municipal “no té fonament, més enllà de la usurpació que vol fer l’Ajuntament”.

FER UN COMENTARI