L’Ajuntament de Vilanova destinarà 1 milió d’euros a ajuts directes a la reactivació econòmica

0
365

Sessió de ple (telemàtica) ahir dilluns a l’Ajuntament de Vilanova i bona part del qual, destinada a debatre mesures per donar suport a la reactivació de l’economia de la vila i fer front a l’emergència social i econòmica causada per la crisi de la covid-19. El ple va donar llum verda a propostes com la modificació de diverses partides pressupostàries del 2020. Una part d’aquestes modificacions sumen un valor d’1 milió d’euros “per dedicar a subvencions per al sector productiu”. També es va aprovar tirar endavant les bases reguladores d’aquest paquet de subvencions, que tenen l’objectiu de “donar suport a les empreses, professionals i autònoms que han vist reduïda dràsticament la seva activitat per culpa de la crisis de la Covid-19”.

En la mateixa línia, el Ple va aprovar per unanimitat la proposta del govern de modificar les ordenances fiscals i preus públics per destinar descomptes en taxes per al teixit productiu. La proposta preveu la reducció del 35% de la taxa d’escombraries i el 35% més en la taxa d’ocupació de domini públic per a aquells establiments que han vist afectada l’activitat durant l’estat d’alarma, així com una rebaixa de la quota diària del Mercat d’Artesania durant l’estiu i reducció de quotes de les escoles municipals de música i d’art de maig i juny.

També es va donar llum verda a la convalidació del decret per facilitar, de forma provisional i extraordinària, l’ocupació de la via pública als establiments de restauració, per tal que puguin recuperar la seva activitat en les diferents fases de desconfinament. Des del govern municipal, el portaveu i regidor de Promoció Econòmica, Jordi Medina, va recordar que “en total són més de 2 milions d’euros que l’Ajuntament destina a ajuts al teixit econòmic de la ciutat.

El Ple també va acordar destinar 727.930 euros a despeses de serveis socials i promoció social, una quantitat procedent del 20% del romanent de 2019. Aquest import contempla l’increment d’aportacions a ajuts socials urgents, als serveis socials, als serveis de dependència i a la gestió de l’Economat. A la vegada, es va aprovar incrementar urgentment la plantilla municipal amb 8 places de personal tècnic per a la Regidoria d’Acció Social per tal d’atendre les necessitats socioeconòmiques de la ciutat causades per la pandèmia.

FER UN COMENTARI