El govern de Vilanova i la Geltrú ha acordat destinar un paquet econòmic quantificat en 2 milions d’euros amb l’objectiu de garantir el dinamisme econòmic del teixit empresarial de la capital del Garraf. Aquesta mesura, que pretén pal·liar les conseqüències de la crisi per la Covid-19 en el teixit econòmic i empresarial i contribuir a reactivar l’activitat a la ciutat, contempla tant ajuts directes a les empreses com bonificacions, i serà compatible amb el fet de percebre subvencions provinents d’altres administracions.

Aquest acord del govern municipal es va transmetre ahir als representants de les principals entitats econòmiques de la ciutat, que conformen el Clúster de Desenvolupament Econòmic de VNG (Estació Nàutica, Viu Comerç i Gremi d’Hostaleria), així com també a la Federació Empresarial del Gran Penedès. D’aquesta manera, s’atén la demanda expressada per aquestes entitats, amb les quals es continua treballant en el desenvolupament del Pla de Desenvolupament Econòmic per impulsar la generació d’activitat econòmica davant la crisi.

Les “decepció” del Gremi d’Hostaleria

Davant l’anunci del nou paquet de mesures per recuperar l’activitat econòmica a la vila, el Gremi d’Hostaleria ha fet pública la seva decepció, ja que, segons manifesten, l’Ajuntament no ha escoltat ni atès les seves demandes “trencant amb una tradició de diàleg i negociació permanent entre Gremi i Ajuntament” . Els restauradors i hotelers de Vilanova reclamen a l’equip de govern l’exempció de l’IBI, de les taxes d’ocupació de via pública i brossa, així com poder retornar als antics horaris de terrasses, reduïts fa un temps.

Des del Gremi d’Hostaleria lamenten la “poca valentia” del govern a l’hora d’exonerar-los de pagar les taxes i tributs durant tot el 2020 com sí que han fet altres municipis. “Entenem que és l’hora de veure si l’Ajuntament de Vilanova aposta pel sector de l’hostaleria i la restauració, tant com a generador de llocs de treball com de prestigi per a la ciutat.”

Partida extraordinària d’1ME

La regidora d’Intervenció i Tresoreria, Empresa i Innovació, Conxi Martínez, ha manifestat que com a Govern “creiem necessari dotar d’una partida extraordinària, quantificada en 1 milió d’euros més per complementar l’aportació econòmica que vam preveure per a les bonificacions fiscals amb l’objectiu de mantenir llocs de treball i facilitar l’activitat econòmica local”. Martínez ha explicat que la bonificació fiscal aplicada correspon a un 35% de la taxa de terrasses i de la taxa de brossa industrial, mesures que ja s’havien anunciat dies enrere.

Les bases per accedir a aquesta línia d’ajut extraordinari d’1 milió d’euros es publicarà la setmana vinent.  El requisit imprescindible és que la persona sol·licitant ha de tenir la seva activitat empresarial a la capital del Garraf.

FER UN COMENTARI