L’Ajuntament diu que Componentes Vilanova ja està descontaminant el seu subsol

0
476

En resposta a la denuncia pública formulada a mitjan mes de febrer per la Coordinadora d’entitats pel Clima del Garraf, l’Ajuntament de Vilanova informa que l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha presentat aquest mateix mes de febrer un requeriment de descontaminació de les aigües subterrànies del subsòl de les instal·lacions de Componentes Vilanova. Es tracta, segons l’informe de l’ACA, “d’una afectació històrica en què s’hi detecten compostos, propis del subsòl del que fou una zona industrial, que actualment ja no són utilitzats”.

El regidor d’Urbanisme de l’Ajuntamet, Xavier Serra, afirma que “l’empresa ja ha preparat el pla de descontaminació, que ha estat validat per l’ACA i està desenvolupant els treballs per fer-ho efectiu”, realitzant tasques de bombament i tractament dels residus i contenció de l’afectació.

El regidor d’Urbanisme ha explicat que la problemàtica de la contaminació del subsòl és pròpia dels sòls industrials. “Tots els sòls industrials tenen aquesta problemàtica quan deixen de ser-ho i, si no es detecta abans, s’obliga posteriorment a fer la descontaminació”. En aquest sentit, Serra recorda que també es va haver de fer a l’antiga FISA, actualment plaça del Cubilot.

FER UN COMENTARI