L’Ajuntament de Vilanova fa una crida a l’autoconfinament

0
296
Enric Garriga i Blanca Albà, portaveus del comitè de crisi.

El regidor de Salut, Enric Garriga, i la regidora de Seguretat, Blanca Albà, han fet una compareixença pública aquest migdia a través de facebook en què han transmès un missatge demanant a la població el confinament total en la mesura que sigui possible, per aturar la propagació del coronavirus i no col·lapsar el sistema sanitari. El govern local no ha donat dades sobre afectacions a la ciutat, però Albà assegura “a Vilanova té molt poca afectació”, i reclama que no es repeteixin casos com els del passat cap de setmana, amb molta gent al carrer, pescadors a l’espigó, etc. Fins ara, la Policia Local ha fet tasques de patrullatge, però no es descarta que si segueix havent-hi situacions irresponsables, s’acabin posant sancions.

Blanca Albà ha explicat que hi ha dues plantes de l’Hospital de Sant Camil habilitades per a l’atenció d’afectats pel covid-19 i que des de l’Ajuntament s’està estudiant la possibilitat de concedir ajuts a autònoms i pimes de Vilanova per minvar l’afectació en les empreses. En concret, després de constata que “l’activitat econòmica ha Vilanova ha baixat molt”, afirma que el marge que té l’Ajuntament per fer ajuts és escàs, i que seria en exempcions tributàries o en ajornament de pagaments de taxes, per exemple en les terrasses de bar.

El comitè de crisi de l’Ajuntament, format per tres regidors i tres tècnics municipals, es reuneix diàriament. Entre les mesures adoptades hi ha el tancament de la majoria de serveis municipals i l’aplicació del teletreball si és possible, i quan no ho és, treballen per torns i mai amb atenció presencial (sempre per telèfon o telemàticament). L’Ajuntament ha suspès el termini de realització de tràmits i els reobrirà quan s’hagi acabat la pandèmia.

A Vilanova es mantenen en funcionament l’espai Sopem, també el servei de dutxes que es prestava a La Plataforma (ara ha canviat de lloc), resten oberts els mercats municipals i hi ha serveis mínims de la brigada municipal, els serveis de neteja i jardineria. En canvi, els parcs infantils i instal·lacions esportives de carrer estan tancades. Hi ha un equip de 25 professionals de la psicologia que s’han organitzat per atendre la ciutadania que ho requereixi (s’hi pot contactar a l’adreça de correu electrònica (covid19.psicologiavng@gmail.com). I voluntariat que s’ha ofert d’entitats com Ecol3VNG o l’Esplai de la Geltrú supleixen la gent gran que habitualment col·labora amb l’Economat i que ara forma part de la població de risc, de manera que es pugui seguir atenent les persones més necessitades de Vilanova.

FER UN COMENTARI