L’Ajuntament de Vilanova municipalitzarà el servei de neteja viària

0
321

L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha decidit assumir directament la gestió de la neteja viària a la ciutat. Els 57 treballadors i treballadores seran subrogats a la Companyia municipal d’Aigües, que prestarà aquest servei a partir de l’any 2022.

L’alcaldessa de la ciutat, Olga Arnau, ha destacat que la Companyia és un model d’èxit en la gestió pública “que dona a la ciutadania garanties de qualitat, i dona unes garanties laborals als treballadors i treballadores que presten el servei”.

La regidora d’Espai Públic, Marta Jofra, ha explicat que internalitzar el servei a través de la Companyia d’Aigües “és la millor opció, tant en l’aspecte econòmic i financer com en l’aspecte laboral, ja que és l’opció més avantatjosa pels treballadors”. Des del febrer de l’any passat la comissió d’estudi de la gestió dels serveis de neteja i recollida d’escombraries ha estat analitzant les diferents opcions per gestionar aquests serveis, que ara mateix té contractats l’empresa Valoriza, amb una pròrroga forçosa des de 2018.

Les conclusions de la comissió d’estudi respecte a la neteja “diuen que l’escenari més favorable és la gestió directa a través d’una societat municipal”, explica Jofra. La Companyia ja disposa d’una estructura que subrogarà el personal procedent de Valoriza amb les mateixes condicions i categories que tenen actualment. Els treballadors i treballadores mantindran les actuals condicions de treball així com els seus propis representants sindicals.

Neteja sí, escombraries no

En canvi, les conclusions de la comissió respecte al futur de la recollida de residus aconsella fer una nova licitació, perquè cal fer una inversió de més de 7 milions d’euros en equipament que l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú no pot assumir en aquest moment.

El govern municipal va explicar la proposta dimecres al personal de la Companyia d’Aigües, als treballadors i treballadores de la neteja, als sindicats amb representació a l’Ajuntament i als grups municipals de l’oposició i ara diu estar treballant per portar aquesta proposta a Ple el pròxim mes de juliol.

La internacionalització del servei de neteja viària és la segona internalització que du a terme el govern, després d’assumir la gestió dels centres cívics fa uns mesos.

FER UN COMENTARI