L’Ajuntament de Vilanova, sense pressupost al 2019

0
647

L’Ajuntament de Vilanova es queda, de moment, sense pressupost municipal per al 2019. L’equip de govern en minoria del PDeCAT-ERC el va retirar de l’ordre del dia del ple de dilluns ja que venia marcat per una hipotètica venda de terrenys municipals que haurien sustentat les inversions previstes, i com que el ple ho va rebutjar, s’hauria trencat l’equilibri d’ingressos i despeses i cal refer-lo tot. La regidora d’Hisenda Olga Arnau no va tancar la porta a fer una nova proposta pressupostària abans d’acabar una legislatura que es troba a les acaballes. Arnau creu que malgrat ser any electoral, fora bo tenir-lo aprovat per “donar capacitat de maniobra i que la ciutat no quedés aturada” com és habitual els mesos previs i posteriors a anys d’eleccions en què el govern local no té majoria absoluta.

El regidor de Som VNG Enver Aznar considera que presentar un pressupost (de 83,4 milions d’euros) amb l’objectiu de culpar a l’oposició de bloquejar els dos projectes estrella, com són l’espai jove i la comissaria, és electoralista. A més, entén que mantenir partides de 2018 per a adquisició d’habitatges, ajuts al lloguer per a joves, d’urgència social, a la rehabilitació de pisos o a la pobresa energètica, comporta fins i tot tenir “més recursos per fer front a les necessitats de la ciutadania”.

José Luis Ruiz (PSC) també entén que el govern està més “preocupat amb construir un relat de campanya electoral”; altrament, hauria negociat el pressupost amb l’oposició per intentar aprovar-lo. Ruiz va titllar el pressupost “d’irreal, temerari i electoralista”, amb previsions com ara doblar ingressos per llicències d’obra i construccions, i fins i tot trencant el conveni col·lectiu sense acord amb el comitè d’empresa, el principal sindicat del qual, CCOO, ja ha anunciat que trenca relacions amb el govern.

FER UN COMENTARI