L’Ajuntament del Vendrell aprova definitivament el pressupost de 2020

0
372

En una sessió de ple extraordinària i telemàtica, dilluns va quedar aprovat definitivament el pressupost de l’Ajuntament del Vendrell de 2020 amb 13 vots a favor (govern de PSC-Cs-AVP, més JxV), 7 vots en contra (SP-ERC i Primàries) i una abstenció (Podem). El pressupost va ser aprovat després que es desestimessin les tres al·legacions que s’hi havien presentat.

El pressupost s’havia aprovat inicialment el 17 de febrer de 2020, abans del confinament, i puja a 58,12 milions d’euros, amb un descens de 3 milions d’euros respecte al del 2019, que s’explica principalment perquè l’any passat el pressupost comptava amb un ingrés especial de cinc milions d’euros pel cànon de l’empresa que es va adjudicar la gestió de l’aigua. Pel que fa a inversions, sumen 4,93 milions.

Segons es va explicar ahir des del govern, es faran les modificacions pressupostàries que calgui per donar atenció a les necessitats sorgides per la crisi sanitària i econòmica provocada per la Covid-19. Per exemple, dotant de més recursos els Serveis Socials, oferint suport a l’activitat econòmica que ha resultat damnificada en aquests darrers mesos o afrontant una necessària reorganització municipal, entre altres.

El grup municipal de SP-ERC, principal grup de l’oposició, va afirmar que aquest pressupost servirà de ben poca cosa per respondre a l’impacte de la Covid-19. També s’oposa a l’augment lineal de la taxa d’escombraries (+10%) i a l’increment en 550.000 euros en sous de regidors del govern i càrrecs de confiança, “tot vulnerant el Pla d’ajust vigent”.

FER UN COMENTARI