L’Ajuntament del Vendrell aprovarà un recàrrec de l’IBI als grans tenidors de pisos buits

0
664
Kenneth Martínez, alcalde del Vendrell.

L’alcalde del Vendrell Kenneth Martínez ha anunciat que el seu govern té intenció d’aprovar en el ple municipal del mes d’octubre un recàrrec en les quotes de l’IBI als grans tenidors de pisos buits, que sobretot són els bancs. Es tracta d’un compromís assumit per l’Ajuntament al mes de març, que es tirarà endavant en el marc de les Ordenances Fiscals per a 2020, en base al Reial Decret 7/2019 que ho permet. El batlle considera que la mesura afavorirà el dret a l’habitatge, en un municipi on “tenim molts pisos buits, els preus dels lloguer són elevats o hi ha manca de lloguers, i també volem reduir ocupacions il·legals”.

En aquest primer balanç, més d’intencions que de fets, ha dit que el seu govern de PSC-AVP-Cs manté la porta oberta als altres grups “amb l’única condició de posar per davant la cohesió i la convivència al Vendrell”, però també vol mà estesa en temes com la revisió del pla general, polítiques socials i contra el canvi climàtic. I posa com a mostra de la seva intenció d’arribar a acords amb l’oposició el fet d’haver aprovat totes les mocions presentades en els dos primers plens del mandat excepte la de Primàries que demanava l’alliberament dels presos polítics.

La preparació del nou contracte de la neteja viària de cara a finals d’any, l’imminent inici de l’illa de vianants al carrer Doctor Robert i les obres previstes pel 2020 a Coma-ruga (reurbanització de la plaça Germans Trillas i rehabilitació de l’edifici del Tabaris), l’ampliació d’aules a l’Escola d’Adults, el nou cicle formatiu d’activitats esportives, la renovació de voreres i d’asfaltat a vuit carrers i la campanya de mobilització ciutadana per retrobar els Gegants robats són altres dels accions de govern projectes que té en dansa en aquest inici de legislatura.

FER UN COMENTARI