L’Ajuntament del Vendrell municipalitza el manteniment d’edificis públics

0
348
Centre cívic l'Estació.

L’Ajuntament del Vendrell rescatarà durant aquest mes de març el servei de manteniment dels edificis municipals, valorat en 405.000 euros a l’any, i això li permetrà contractar dos operaris més. Des de fa sis anys l’empresa Clesa, filial d’ACS, s’encarrega del manteniment dels més de 50 edificis que allotgen serveis que dona l’Ajuntament vendrellenc, i també de 80 edificis i espais més que estan consorciats amb l’administració local. El regidor Alfons Herrera ha manifestat que estan contents amb el personal que duu a terme aquesta tasca, per això la contractarà com a personal laboral, però no, en canvi, amb la seva direcció. Entre les “discrepàncies” sorgides hi ha serveis que no estaven explícitament previstos al contracte, però que l’Ajuntament demana, i Clesa no volia donar. “Per exemple, no hi entra la pintura dels edificis municipals, i una de les persones que contractarem serà un pintor”. També hi havia ajuts puntuals que volia donar l’Ajuntament a l’església o a l’Arxiu, entre altres, que no podia donar.

La residència d’avis de la Muntanyeta, l’antic patronat d’esports, la cambra frigorífica del Mercat Municipal o l’estació de bombament d’aigua de pluja al barri de Sant Salvador són alguns dels llocs on ara, amb la gestió directa del servei, sí podrà incidir, tan sols donant-hi l’ordre.

Alfons Herrera ha manifestat que el que permet assumir la municipalització del servei, a diferència de fa sis anys, és que ara l’Ajuntament s’ha dotat d’enginyers i arquitectes propis que capaciten l’administració de donar el servei complet.

Fins ara, el servei comptava amb dos operaris, un encarregat, dos vehicles i una moto.

Titolet

FER UN COMENTARI