Aquest dimarts l’Ajuntament del Vendrell anunciava la decisió de remetre al Ministeri Fiscal els expedients relatius al contracte de l’Escola Municipal de Música i la seva modificació. Segons el govern, l’informe dels serveis jurídics municipals veu convenient que es remetin els expedients administratius a la Fiscalia per tal que aquesta determini, si escau, les possibles responsabilitats.

Per entendre els fets cal remuntar-se deu anys enrere quan es va aprovar la modificació del contracte amb l’empresa constructora de l’Escola Municipal de Música per unes obres de millora de l’equipament. Aquesta modificació suposava un sobrecost de 30 milions d’euros. El 2015 el ple de l’Ajuntament va declarar nul·la aquesta modificació del contracte en considerar que era molt perjudicial per a les arques municipals. Davant aquesta nul·litat la constructora va recórrer el cas.

Finalment, Ajuntament i empresa van arribar a un acord per indemnitzar la constructora amb 2,5 milions d’euros i, a canvi, retornar a les condicions inicials del contracte. Aquesta indemnització es va aprovar al Ple extraordinari que es va celebrar el passat 27 de desembre. En el mateix ple, el govern informava la resta de grups que havia demanat als serveis jurídics municipals l’elaboració d’un informe per tal de determinar si es podien determinar responsabilitats d’algú per aquella revisió del contracte.

En aquest ple, els grups municipals d’ERC-Som Poble, Pel Vendrell Primàries i La Xarxa Vendrellenca ja van demanar que s’investiguessin a fons les irregularitats per si s’estava davant un cas de possible corrupció.

FER UN COMENTARI