L’Ajuntament del Vendrell vol treure els cotxes de la rambla i fer un aparcament a sota

0
298
La Rambla és un dels espais que revisarà la marxa. Foto: Google Maps.

En el Ple de l’Estat de la Vila celebrat el dijous de la setmana passada, l’alcalde del Vendrell Kenneth Martínez va anunciar l’inici del projecte de reurbanització de la Rambla del Vendrell, per convertir-la en illa de vianants, i la construcció d’un nou aparcament subterrani al centre, sense concretar el lloc però donant a entendre que podria ser sota la rambla mateix. No hi va posar dates, només va ser un anunci, emmarcat dins el projecte de transformació urbana del centre urbà del Vendrell de donar prioritat a una mobilitat sostenible, amb l’ampliació de les illes de vianants i voreres, carrils bici i parcs urbans.

En aquest context, i després de la reforma del carrer Doctor Robert, la imminent finalització de les obres del carrer Quatre Fonts i l’inici ja previst de les obres per fer de vianants el Pont de França, la plaça de França i del carrer Cristina Baixa (a l’altra banda de la riera de la Bisbal), la reurbanizació del centre continuarà amb la peatonalització de la Rambla. Aquesta intervenció a la Rambla anirà acompanyada d’un projecte de construcció d’un nou aparcament subterrani per substituir i ampliar les 85 places en superfície que s’eliminarien amb aquesta actuació.

El creixement demogràfic del Vendrell i la comarca, la consolidació de la població resident als nuclis marítims i urbanitzacions, i amb l’objectiu de dinamitzar i potenciar l’atractiu comercial i turístic del Vendrell, farà necessari, segons l’alcalde, disposar d’un nou aparcament subterrani al centre. En aquests moments s’està adjudicant la redacció del pla d’aparcaments que definirà amb participació ciutadana la concreció.

Cal recordar que a banda del pàrquing de la plaça Pep Jai, i del ja tancat del carrer Cerdanya, hi ha hagut propostes de l’Ajuntament de fer un aparcament soterrat tant al Pèlag (que finalment es va fer en superfície) com al Botafoc, on tot sembla indicar que serà també en superfície. En qualsevol cas, l’alcalde comentava que “amb la peatonalització de la Rambla, el nou aparcament subterrani i el parc del Botafoc haurem completat la transformació urbana del nucli del Vendrell”.

FER UN COMENTARI