L’Ajuntament obrirà un aparcament dissuasiu a l’entrada de Vilanova venint de Cubelles

0
254

Vilanova comptarà aviat amb un nou aparcament dissuasiu en un solar a l’avinguda de Cubelles, a peu de la C-246a. El govern tripartit ha anunciat que està ultimant l’acord al qual s’ha arribat amb la propietat d’aquest solar per poder crear un espai d’aparcament alternatiu a la zona oest de la ciutat. Un cop enllestida la tramitació i adequació del solar, es preveu que el nou espai ajudi a absorbir l’estacionament dels vehicles que entren a la ciutat des de Cubelles. L’estacionament hi serà gratuït per als residents, i de pagament per als conductors de fora del municipi, amb una tarifa tova de 2,10 € per tot el dia (ho gestionarà VNG Aparcaments).

La seva proximitat a equipaments com el CAP o el Centre Cívic de Sant Joan, a 900 i 850 metres respectivament, o a 650 metres de la biblioteca Armand Cardona, o fins i tot a 240 metres de l’eix comercial de Francesc Macià, el faran ideal per cobrir les necessitats dels usuaris d’aquell sector.

A més, a mig termini el govern municipal treballa en l’obertura de dos nous aparcaments dissuasius a Vilanova: un a la ronda Ibèrica prop del Llimonet (500 vehicles) i un altre en un solar adjacent a la rambla de Sant Jordi (també uns 500 vehicles de capacitat).

El Regidor de Mobilitat, Antoni Palacios, ha explicat que aquestes noves infraestructures  “faran créixer l’oferta d’estacionament en 1.000 places més que ens permetrià duplicar la capacitat dels actuals espais ja en funcionament”, amb recorreguts a peu fins al centre que serien d’un màxim de 15-20 minuts. L’Ajuntament confia que els ajuts Next Generation ajudin a confeccionar itineraris segurs per a vianants i ciclistes entre el centre i els aparcaments de la perifèria. L’Ajuntament recorda que també hi haurà l’aparcament dels Jutjats (283 places), els dos aparcaments de l’Hospital de Sant Antoni Abat (135 i 126 places més; davant del Leroy Merlin (197 places, ampliable en 200 places més si s’aprofita la resta de l’esplanada;i  el solar del costat de la ITV (117 places).

Tota aquesta xarxa d’espais per a deixar el cotxe abans d’accedir al centre són un dels pilars del pla de pacificació del centre de Vilanova i la Geltrú. La previsió a mig i llarg termini és continuar habilitant altres espais en el perímetre de la ciutat per incrementar una oferta d’estacionament. Cal recordar que l’any que ve és previst que s’activi la zona ZEB de baixes emissions, que obligarà a restringir el pas de vehicles a tot el centre pacificat.

FER UN COMENTARI