La rehabilitació de la casa pairal de Can Guineu, un equipament que ofereix 2.500 m2 al centre de la vila, és una de les obres de major envergadura que l’Ajuntament de Sant Sadurní té actualment sobre la taula. Així ho van confirmar dilluns l’alcalde Josep Maria Ribas (ERC) i la primera tinent d’alcalde Maria Rosell (PDeCAT) en el tradicional esmorzar de final d’any amb els mitjans de comunicació, en què es va fer un repàs de les accions realitzades aquest 2017 i els principals projectes per a l’any vinent.

Ribas va recordar que l’Ajuntament ja disposa d’una partida de 300.000 euros per a l’adquisició de l’històric edifici, actualment propietat de Codorniu, Freixenet i Juvé Camps, amb qui ja s’ha signat un preacord de compravenda per aquest import. La partida ha estat possible gràcies a la venda d’unes parcel·les al polígon Can Ferrer i a una aportació municipal de 40.000 euros. Sobre els possibles usos que ha d’acollir aquest equipament, el batlle va avançar la intenció de consultar la ciutadania. En aquest sentit, va explicar que pot estar dedicat a dependències administratives, a projectes de turisme o a serveis municipals que necessiten més espai com l’escola de música. “Tenim moltes propostes i consultarem a la ciutadania quines s’hi escauen millor”, va recalcar Ribas, que també va insistir en el fet que és un projecte de llarg recorregut que va més enllà d’un mandat. “Ara la nostra feina és buscar finançament”. I és que, tal com va recordar, des de 1988 no s’hi ha fet cap actuació rellevant, de manera que l’edifici es troba en un estat de deteriorament avançat que requereix una costosa inversió.

L’adquisició de Can Guineu serà una de les prioritats del govern per aquest 2018, però no l’única. L’inici de les obres de la pista multiús del carrer Gelida, per a la qual ja es disposa d’una subvenció de la Diputació de Barcelona, o l’adquisició d’un pis tutelat per a persones amb discapacitat, són altres dels grans projectes. L’Ajuntament també ha anunciat que vol impulsar un viver de plantes dirigit a ocupar persones amb discapacitat o amb risc d’exclusió social. Els serveis tècnics n’estan estudiant la viabilitat junt amb el Grup Entrem-hi, que s’ha implicat en la iniciativa.

Per culpa del 155?
Durant la trobada, tant Ribas com Rosell es van mostrar preocupats pel retard de l’inici de les obres de la rotonda del cementiri, que ja haurien d’haver començat. “No podem confirmar que sigui culpa del 155 però ho podem sospitar”, va manifestar Ribas, que va recordar que és una obra molt important per la seguretat tant dels vehicles que hi circulen com dels vianants que creuen el cinturó caminant.

Durant l’acte també es va anunciar la intenció d’iniciar aquest 2018 el primer pressupost participatiu, amb una partida de 100.000 euros perquè la ciutadania decideixi en què els vol invertir.

FER UN COMENTARI