A partir del setembre l’alberg municipal de joventut de Vilafranca oferirà un nou servei adreçat a escoles i instituts del país perquè entre setmana puguin utilitzar-lo per fer-hi les colònies. Les dues propostes que s’han elaborat des de l’Alberg i el Servei de Joventut de l’Ajuntament han entrat a formar part del catàleg de colònies de la Xanascat i a més dels serveis d’allotjament, inclouen un seguit d’activitats centrades en l’àmbit esportiu (per la proximitat amb les instal·lacions esportives municipals) i incorporen conceptes com les vinyes i els castells. Ambdues propostes són d’una o dues nits i estan pensades perquè puguin gaudir-les un màxim de 54 alumnes amb el professorat corresponent.

“Esport entre vinyes” és el programa que s’ha elaborat per als escolars de primària i combina la pràctica d’esports alteratius amb la descoberta a cel obert de la vinya a través d’una cursa d’orientació pel Camí del Vi. “Som un equip! Fem esport i castells” són les colònies per a secundària, les quals combinen la pràctica d’esports tradicionals i alternatius amb una immersió al món casteller, per això inclouen dos tallers castellers i una visita a Cal Figarot.  “Esperem que aquesta oferta tingui èxit entre les escoles i que l’alberg es situï de nou en el mapa dels albergs de Catalunya”, comentava Dani Sáez, el responsable de l’equipament.

Per la seva banda, el regidor de Joventut, Miquel Medialdea, explicava que aquestes són les dues primeres propostes temàtiques, però que a se n’està treballant una altra a mitjà termini al voltant de la Festa Major i el cicle festiu de la vila.

A principis d’any, l’Ajuntament va anunciar que l’Alberg municipal havia entrat a formar part de la Xarxa d’Albergs de Catalunya i que s’havia acollit al programa Vacances en Família. Segons Medialdea, la proposta va tenir molt bona acollida i de tots els caps de setmana que es van posar a disposició de les famílies, les reserves havien cobert més del 90% de l’oferta. Amb tot, l’inici del confinament va fer que només es pogués testar aquesta iniciativa una sola setmana i que la resta de reserves es reprogramessin a partir de la tardor. “Com que el programa de Vacances en Família ens va caure a causa del Coronavirus, tot aquest temps hem estat treballant per preparar la proposta de les colònies escolars”, manifestava el regidor.

Des de la regidoria de Joventut es recorda que l’alberg està en funcionament i que s’ha adaptat per seguir amb totes les normatives de seguretat. No obstant, per obrir-lo cal una reserva mínima de 10 persones.

FER UN COMENTARI