L’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ha assegurat públicament que no s’aprovarà cap modificació del POUM perquè es pugui construir en terrenys cremats com el de la zona incendiada l’estiu passat a la muntanya del Comú, a tocar de la urbanització Mas Mel. Aquest és un missatge que l’Ajuntament vol que quedi clar: “que ningú especuli sobre el futur dels terrenys afectats. Ningú trobarà la col·laboració de l’Ajuntament per facilitar que s’urbanitzi un sol metre quadrat que s’hagi cremat”, ha dit Ferré. L’alcalde ha afegit que, pel que fa a la muntanya del Comú, “la major part de la superfície afectada és de propietat municipal, o sigui que ja està més que salvaguardada per aquest simple fet”.

Ferré ha fet aquestes declaracions en la presentació d’una brigada forestal que s’encarregarà de netejar la zona cremada i també de fer altres tasques de prevenció a les àrees boscoses del terme municipal, sobretot per protegir del foc les urbanitzacions. Entre aquestes accions hi haurà l’obertura d’una franja de protecció a Calafell Parc.

Aquesta brigada s’ha posat en marxa mitjançant el pla ocupacional Calafell Crea, que donarà feina a diferents persones aturades en treballs d’interès públic. En el cas de la brigada forestal, hi treballaran quatre auxiliars forestals i un capataç, durant un període de tres mesos.

FER UN COMENTARI