Pere Regull, l’alcalde de Vilafranca, acaba de ser nomenat pel govern de la Generalitat com a Delegat Territorial de la vegueria Penedès.

Regull, que ha explicat que ahir al migdia li van comunicar oficialment el seu nomenament, s’ha mostrat “apassionat” amb la tasca que se li ha encomanat: “després de segles, el Penedès tornarà a tenir administració pròpia, serà un honor dirigir el desplegament de l’àmbit” ha comentat. Per Regull, el fet que s’hagi nomenat delegat territorial del Penedès l’alcalde de Vilafranca és “gairebé un acte de justícia”, després que la ciutat hagi encapçalat la demanda per aconseguir la vegueria, tot i que ha recalcat que caldrà ser “molt respectuosos amb l’equilibri territorial”.

Consens i equilibri

Regull ha explicat que el seu objectiu és impulsar una tasca de negociació per desplegar la vegueria i que és molt conscient que no serà fàcil, ja que caldrà buscar contínuament l’equilibri entre les quatre comarques per tal que tot el territori se senti ben representat. “No hi haurà una única capital sinó quatre cocapitals, per això és essencial consensuar, negociar i també fer renúncies. Qualsevol opció de repartiment serà molt millor que la situació actual” ha conclòs.

“La vegueria representa un apropament brutal de l’administració a la ciutadania, en el nostre territori es desplegaran tots els serveis territorials de la Generalitat” ha recalcat, a la vegada que ha apuntat que sobre la seva taula, més enllà del repartiment de serveis, hi haurà temes tan importants com el Pla Territorial del Penedès o el Quart Cinturó: “Haurem de ser capaços de conjugar interessos de país amb els del Penedès i ho hem de fer molt bé i fer entendre a Barcelona que el Penedès té una idiosincràsia pròpia”.

El nou delegat de la Generalitat al Penedès ha anunciat que el primer que pensa fer és reunir-se amb els Consells Comarcals i els alcaldes, així com els membres de la plataforma ProVegueria Penedès.

Pere Regull ha aclarit que aquest nomenament és compatible amb la seva tasca d’alcalde, la qual ha anunciat que pensava continuar desenvolupant. En canvi, sí que haurà de renunciar al càrrec de diputat provincial. Regull, de 58 anys, és advocat de professió i és alcalde de Vilafranca del Penedès pel Grup Municipal Demòcrata PDeCAT. Va arribar a l’alcaldia el 20 d’abril del 2009, sent membre aleshores del Grup Municipal de CiU, i va tornar a aconseguir-la en les dues darreres eleccions municipals. Ha estat diputat al Parlament de Catalunya durant les dues anteriors legislatures. Actualment és diputat a la Diputació de Barcelona.

FER UN COMENTARI