L’alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, no descarta recórrer a una moció de confiança per aprovar el pressupost municipal. Així ho ha anunciat aquest dimarts al programa Per què?, de Televisió El Vendrell. El batlle confia que el govern en minoria del PSC, CiU i el recentment regidor adscrit Josep Marrassé, aconsegueixi el suport d’algun dels grups de l’oposició (PxC, C’s, ERC, Sí Se Puede, Som Poble i PP). Si no és així, ja ha afirmat que no prorrogarà els pressupostos, sinó que recorrerà a una moció de confiança, una via jurídicament vàlida per aprovar el pressupost en minoria, sense el suport de l’oposició.

El procediment

Segons el procediment establert, la proposta del govern se sotmet a la confiança de la resta de grups amb representació a l’Ajuntament. En cas de no obtenir-la, s’obre un termini d’un mes per presentar una moció de censura per formar un nou govern amb un candidat alternatiu a l’alcaldia, que haurà de tenir el suport de la majoria del ple (11 regidors).

Si finalment, però, no es planteja cap moció de censura o aquesta no prospera, la proposta de pressupost presentada per l’executiu quedarà automàticament aprovada passat un període de 30 dies. Es tracta, doncs, d’una opció arriscada, atès que PSC, CiU i Marrassé posen en perill la seva continuïtat al govern, però d’una via vàlida per aprovar els comptes sense el suport de l’oposició.

FER UN COMENTARI