L’alcalde del Vendrell fa una proposta de pressupostos abans de la moció de confiança

0
1182

L’alcalde Martí Carnicer es va comprometre aviat farà un mes a fer una proposta concreta de pressupost municipal per al 2017, i la setmana passada la va fer. Es tracta del document sobre la base del qual el govern de PSC, CiU i el regidor no adscrit Josep Marrasé (exERC) volen negociar amb l’oposició per aprovar-los. Una negociació que Carnicer vol ràpida (ja fa més de tres mesos que l’Ajuntament té el pressupost prorrogat); si no hi ha entesa, un mes enrere ja va avançar el camí que seguiria: moció de confiança vinculada al pressupost, és a dir, o hi ha alternativa de govern (que li faria perdre automàticament l’alcaldia) o el pressupost queda aprovat automàticament en un mes. Una mesura que la llei contempla que es pot fer un cop per legislatura.

En la seva proposta, el govern prioritza l’execució dels projectes ja començats, la finalització del procés de normalització administrativa i el sanejament dels comptes municipals. També proposa crear comissions de seguiment dels acords a què pugui arribar.

Quant a mesures concretes, l’alcalde planteja reduir enguany el deute bancari fins al 125%, per arribar l’any que ve al 110%, que és el límit legal; destinar els 5 milions d’euros derivats del cànon de l’aigua d’Aqualia a les obres complementàries de l’escola de música Pau Casals (2.250.000 euros), la liquidació de l’empresa d’Esports i Lleure (1.350.000) i l’ampliació de l’illa de vianants (un milió). Les inversions previstes anirien destinades en bona part als barris marítims (la millora del centre neuràlgic de Coma-ruga, l’Auditori Pau Casals, la renaturalització de les Madrigueres, pressupostos participatius i planificació urbanística). Entre les despeses programades hi ha la licitació del servei de neteja de carrers amb una ampliació al voltant del 10 % i la licitació dels serveis de funcionament de les piscines municipals.

FER UN COMENTARI