Fins ara formar-se en hostaleria a l’Alt Penedès no era possible, ja que no hi ha cap centre que ofereixi estudis reglats d’aquesta matèria. A partir del 22 de març aquesta situació es revertirà, ja que el Consell Comarcal, amb finançament del SOC, tirarà endavant una prova pilot per tal que 14 joves puguin formar-se en hostaleria obtenint una formació de nivell 2, el que es coneix com a FP Dual.

La durada del curs serà de 500 hores i combinarà una part teòrica que oferirà el CET Penedès i una altra de pràctiques als restaurants El Casino, Platets i Cal Joanet, de Vilafranca, i a l’empresa de restauració i càterings Cal Blay. En ser un programa del SOC, els joves que hi vulguin optar han de tenir entre 16 i 29 anys i han d’estar inscrits al Servei Català d’Ocupació. Durant el curs tindran un salari i un cop acabada la formació rebran un diploma de capacitació que els permetrà “treballar de cambrers des del primer dia”, tal com destacava la consellera comarcal d’Empresa i Ocupació i de Productes de la Terra, Cristina de la Cruz.

Des dels CET Penedès, que s’encarregarà d’oferir tota la part tècnica del curs, es destacava el fet que el programa recupera aspectes del passat com la figura de l’aprenent i es mostraven esperançats per tal que la prova pilot esdevingui un èxit i en un futur es pugui posar a l’abast de tot el teixit productiu. Per la seva banda, els restauradors que s’han sumat a la iniciativa explicaven que cal molta formació en l’àmbit de l’hostaleria i que aquest programa és una oportunitat per als joves i per als restaurants: “Sovint la gent es pensa que un cambrer és un transportista de plats que només porta plats amunt i avall, però un bon cambrer és molt més. Ens calen professionals qualificats”, manifestava el responsable del restaurant Cal Joanet.

Per la seva banda, Xavier Lluch, president del Consell Comarcal, animava als joves en atur a inscriure’s, fins a l’11 de març, al Programa d’FP Dual d’Hostaleria i subratllava que  el projecte incideix en dos col·lectius especialment afectats per la pandèmia, com són els joves i el de la restauració.

 

FER UN COMENTARI