L’Alt Penedès i l’Anoia, entre les 5 comarques catalanes amb menys risc de rebrot

0
2712
El risc de rebrot ha augmentat arreu aquesta última setmana. // LA FURA

Aquest matí les dades del Departament de Salut confirmaven una situació alarmant: a Catalunya ha tornat a augmentar el risc de rebrot de coronavirus a la gran majoria del territori. Actualment la mitja catalana del risc de rebrot es troba per sobre dels 200 punts, i per sobre dels 2.000 a la zona de la Cerdanya, on ja s’ha demanat que ningú s’hi desplaci pel pont de la Mercè.

L’índex que s’utilitza per a medir aquestes premisses en teoria es comprèn entre el 0 i el 100, i el risc de rebrot baix no supera els 30 punts. Encara que durant l’estiu el risc havia arribat als 500 punts, a partir del 100 la probabilitat d’un rebrot és extremament alta, fet que ha provocat la represa d’algunes mesures i l’aplicació de noves prohibicions, com la de no fer trobades de més de sis persones.

Les dades del Departament de Salut d’aquesta setmana mostren com tot Catalunya es troba amb un risc de rebrot per sobre del límit de l’índex, a excepció de la zona del Pallars Sobirà, on el risc és molt baix, i de les comarques de l’Alt Penedès, l’Anoia, la Segarra i Pla de l’Estany; on el risc de contagi és entre mitjà i alt (entre els 31 i els 100 punts) però no arriba al nivell de la resta de territoris.

En comparació amb la setmana passada, però, i també al nostre territori, la situació és greu. De fet, l’índex de risc de rebrot en algunes zones supera els 300 punts, com a la majoria de municipis de la regió sanitària de la Catalunya Central, perquè encara que l’Anoia i l’Alt Penedès no arribin a la mitja el risc segueix sent entre moderat i alt.

De l’Alt Penedès, els municipis que sí que es troben en risc més alt són Vilafranca, Gelida, Subirats, Sant Llorenç d’Hortons i Santa Margarida i els Monjos.

FER UN COMENTARI