L’Alt Penedès registra més de 40.000 llocs de feina, la xifra més elevada des del 2008

0
187
El president de la Cambra de l'Alt Penedès, Ramón Giró, ha presentat l'estudi trimestral del teixit empresarial de la comarca. // LA FURA

El teixit empresarial i el mercat de treball de l’Alt Penedès es recuperen dels efectes provocats per la crisi sanitària. Aquesta és una de les principals conclusions de l’Informe trimestral que ha elaborat el Gabinet d’estudis econòmics de la Cambra de Barcelona. “Hem vist que l’Alt Penedès és una comarca que està resistint i aquesta resiliència ha motivat que es produeixi un creixement molt important”, ha destacat el president de la Cambra de l’Alt Penedès, Ramón Giró.

Segons l’estudi territorial, la comarca ha tancat el primer trimestre del 2022 amb 3.270 empreses, un 2,4% més a la registrada ara fa un any. És, de fet, una evolució lleugerament més intensa que la del conjunt de Catalunya, que se situa en un 2,1%. Giró ha explicat que a Catalunya s’han detectat tres factors que conviden a l’optimisme: el dinamisme del mercat de treball, el bon comportament de la construcció i del sector immobiliari i el creixement de les exportacions, que han arribat a “xifres de rècord”.

Intens creixement dels llocs de feina

Una altra de les dades més significatives d’aquest informe té a veure amb les afiliacions a la Seguretat Social. Actualment, el nombre total de llocs de treball a la comarca ha crescut fins als 41.743. És la xifra més elevada des de setembre de 2008 i, si ho comparem amb els nivells previs a la pandèmia, el nombre de llocs de feina s’ha incrementat un 6,1%. En concret, avui hi ha 2.394 llocs de feina més que fa tres anys.

“La bona dinàmica dels assalariats ha contribuït a l’intens creixement dels llocs de feina”, apunta el president de la Cambra de l’Alt Penedès. De fet, la xifra d’assalariats és la més elevada des de l’any 2008 (un 3,6%), mentre que la d’autònoms s’estabilitza en els darrers anys (1,4%). Si ens fixem en els sectors que més han crescut, l’estudi destaca la indústria, la construcció i el sector serveis, mentre que el sector primari ha disminuït un 3%.

L’atur es redueix per onzè mes consecutiu

L’Alt Penedès encadena una reducció de les xifres d’atur des de l’agost de l’any passat i a data d’avui hi ha 5.185 persones sense feina. “Una de les dades més interessants és que l’atur s’ha reduït en gairebé un 40% entre les persones menors de 30 anys”, ha apuntat Ramón Giró.

Segons la Cambra de l’Alt Penedès, la previsió és que el mercat del treball continuï creixent fins el 2023, tot i que dependrà de l’evolució del conflicte a Ucraïna.

FER UN COMENTARI