La quarta Assemblea Municipal Oberta (AMO) celebrada dissabte a Neàpolis va aprovar set propostes presentades per diferents col·lectius i ciutadans (que ara l’Ajuntament estudiarà i valorarà) i en va rebutjar dues. Hi van prendre part gairebé 80 persones.

La primera proposta a ser debatuda i aprovada per 50 vots a favor i dues abstencions parlava d’establir el dia dels valors republicans a la ciutat i va ser presentada per l’Associació Garraf per la República. Neus Benavent, en nom de l’associació va explicar la idea de fer un acte institucional un cop l’any de record “a les persones que van perdre la vida i la llibertat defensant aquest govern legítim”.

Fèlix Senabre, en nom de l’AVV del Barri de Mar, va presentar algunes possibilitats per millorar a l’Eixample de Mar. La idea és que els “solars degradats s’utilitzin i que ho pugui fer servir tothom a Vilanova”. La proposta també es va aprovar amb 49 vots a favor i 4 abstencions.

Quant a reconvertir l’ús de l’església dels Josepets, Ramon Guinda va explicar que no considerava que l’església fos l’espai per guardar el bestiari popular, i plantejava “aprofitar una església per exposicions, conferències i música per a tothom, de caràcter gratuït”. La proposta va decaure amb 14 vots en contra, 11 a favor i 27 abstencions.

Margarita Serra demanava millores a l’espai situat entre la via del tren i la ronda Mediterrània, entre els carrers Roger de Llúria i Joan d’Àustria. La ponent va mostrar imatges sobre l’ús inadequat que es fa d’aquell espai i va demanar més neteja i la col·locació d’una tanca per impedir el creuament de la via. Es va aprovar per àmplia majoria.

Una altra de les propostes va ser visibilitzar l’agermanament amb la ciutat de Matanzas, presentada pel Casal d’Amistat Cuba-Garraf. L’associació va recordar que el 10 de desembre es compleixen 20 anys de l’agermanament, i suggereix que cada any al voltant de la data es realitzi una jornada cultural al voltant de la ciutat cubana. Es va aprovar amb 41 vots a favor, 4 en contra i 12 abstencions.

Jaume Marsé, en nom de l’Associació per la Protecció del Medi Ambient (APMA), va demanar el compliment del reglament del Consell de Medi Ambient. La proposta va ser aprovada amb 30 vots a favor i 3 abstencions.

El representant de l’AMPA de l’escola Sant Jordi va defensar una proposta per augmentar la seguretat al voltant de l’escola, va demanar més neteja als espais públics que envolten el centre i va reclamar compromisos pel que fa a material i equipaments que no s’han complert. Es va aprovar per unanimitat, igual com el projecte de “camins escolars: promovem espais públics per a infants i joves”, presentada per diverses AMPA.

L’última proposta que es va debatre va ser de Rafel Mestres, sobre l’aparcament a la platja del Far. Segons el ponent, “és una exageració eliminar l’aparcament de tota la vida” i proposava de “deixar un aparcament ben organitzat per uns 200 cotxes” perquè “no és cap paratge natural”. El resultat de la votació va ser de 27 vots en contra, 16 abstencions i 5 vots a favor.

FER UN COMENTARI