L’antic autòdrom de Terramar es recuperarà per acollir activitats eqüestres i del motor

0
1110

La Comissió d’Urbanisme de Barcelona, que depèn de la Generalitat, va emetre dimarts informe sobre el projecte per implantar un centre d’esdeveniments relacionats amb el món eqüestre i del motor a l’antic autòdrom de Sant Pere de Ribes. El projecte contempla convertir les pistes i el seu entorn de 69 hectàrees, ara en desús, en un nou pol d’activitats econòmiques.

L’autòdrom Terramar es va construir l’any 1923 i es va convertir en el primer de l’Estat i el quart del món, tot i que va acollir curses de cotxes durant un període molt breu. L’element més destacat és la pista ovalada de dos quilòmetres de llargada i uns peralts molt pronunciats, d’entre 60 i 90 graus, que es conserven íntegrament. Prop de la pista subsisteixen algunes construccions abandonades que havien acollit activitat agrícola i ramadera, així com edificacions residencials.

La modificació puntual del planejament de Sant Pere de Ribes que ara s’inicia permetrà alternar, en funció de l’època de l’any, activitats eqüestres i del motor. En concret, es preveuen tres concursos, exhibicions o competicions de cavalls de gran format anuals (amb uns 1.200 animals) i un de petit format, amb 900 cavalls. També s’hi podran celebrar festivals, fires i mostres de vehicles d’època o relacionades amb el món del motor, excloent les carreres de cotxes. Aquests usos es complementaran en una segona fase amb la construcció de quatre hotels propers a la pista, amb 260 habitacions: dos dels hotels seran de quatre estrelles, un d’ells vinculat a l’edifici de Can Sidós; l’altre de nova construcció; hi haurà un cinc estrelles tipus bungalous i un petit hotel-boutique.

L’empresa promotora, el grup empresarial franco-espanyol Grand Prix, preveu fer-hi una inversió de vint milions d’euros, amb una primera fase d’obres que ha de durar quinze mesos i posar en funcionament ja al 2010 el centre temporal d’esdeveniments. L’any 2022 podria estar a ple rendiment i donar feina a 120 persones permanents i a una setantena més de temporals.

A banda dels hotels, la iniciativa pretén restaurar i preservar el circuit, la masia de Can Sidós, els edificis Champions i Palau dels Frares, les grades i els boxes de sota per integrar-los al projecte. També es vol fer una passarel·la o passeig amb arbres a l’eix central que uneixi els diferents espais de l’esplanada interior del recinte i es concep globalment com una espai de lleure obert a la població.

FER UN COMENTARI