L’antic autòdrom de Terramar es recuperarà per acollir activitats eqüestres i del motor

0
1845
Imatge virtual de les graderies del projecte.

La Comissió d’Urbanisme de Barcelona, que depèn de la Generalitat, va emetre dimarts informe sobre el projecte per implantar un centre d’esdeveniments relacionats amb el món eqüestre i del motor a l’antic autòdrom de Sant Pere de Ribes. El projecte contempla convertir les pistes i el seu entorn de 69 hectàrees, ara en desús, en un nou pol d’activitats econòmiques.

L’autòdrom Terramar es va construir l’any 1923 i es va convertir en el primer de l’Estat i el quart del món, tot i que va acollir curses de cotxes durant un període molt breu. L’element més destacat és la pista ovalada de dos quilòmetres de llargada i uns peralts molt pronunciats, d’entre 60 i 90 graus, que es conserven íntegrament. Prop de la pista subsisteixen algunes construccions abandonades que havien acollit activitat agrícola i ramadera, així com edificacions residencials.

La modificació puntual del planejament de Sant Pere de Ribes que ara s’inicia permetrà alternar, en funció de l’època de l’any, activitats eqüestres i del motor. En concret, es preveuen tres concursos, exhibicions o competicions de cavalls de gran format anuals (amb uns 1.200 animals) i un de petit format, amb 900 cavalls. També s’hi podran celebrar festivals, fires i mostres de vehicles d’època o relacionades amb el món del motor, excloent les carreres de cotxes. Aquests usos es complementaran en una segona fase amb la construcció de quatre hotels propers a la pista, amb 260 habitacions: dos dels hotels seran de quatre estrelles, un d’ells vinculat a l’edifici de Can Sidós; l’altre de nova construcció; hi haurà un cinc estrelles tipus bungalous i un petit hotel-boutique.

L’empresa promotora, el grup empresarial franco-espanyol Grand Prix, preveu fer-hi una inversió de vint milions d’euros, amb una primera fase d’obres que ha de durar quinze mesos i posar en funcionament ja al 2010 el centre temporal d’esdeveniments. L’any 2022 podria estar a ple rendiment i donar feina a 120 persones permanents i a una setantena més de temporals.

A banda dels hotels, la iniciativa pretén restaurar i preservar el circuit, la masia de Can Sidós, els edificis Champions i Palau dels Frares, les grades i els boxes de sota per integrar-los al projecte. També es vol fer una passarel·la o passeig amb arbres a l’eix central que uneixi els diferents espais de l’esplanada interior del recinte i es concep globalment com una espai de lleure obert a la població.

FER UN COMENTARI