L’Agrupació per a la Protecció del Medi Ambient (APMA) ha denunciat que a al Mas de l’Artís, al terme municipal de Vilanova i la Geltrú, s’està duent a terme una actuació forestal que pot afectar greument la fauna i la flora d’aquest espai natural protegit per la Xarxa Natura 2000, per la qual cosa en demana l’aturada cautelar dels treballs fins que no es faci una avaluació ambiental prèvia.

La intervenció està impulsada per la Diputació de Barcelona i respon a un Pla Tècnic de gestió i millora forestal (PTGMF), aprovat pel Consell Rector del Centre de la Propietat Forestal, que depèn del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, a 2015. Segons l’APMA, en un principi l’àrea d’actuació afecta 36 ha del Parc del Garraf, però “ara sabem que poden arribar a ser 340 ha afectades, en el terme de Vilanova i la Geltrú i de Castellet, de Xarxa Natura 2000”.  A més, subratlles que les hectàrees efectades també constitueixen un Lloc d’Interès Comunitari (LIC), un espai és Zona d’Especial Conservació (ZEC), un espai és Zona d’Especial Protecció per les Aus (ZEPA) i formen part del Pla d’Espais d’Interès Natural (PEIN) de Catalunya.

Els ecologies es queixen que l’administració no hagi fet cap Avaluació Ambiental com preveu la llei i que tampoc hagi respectat el dret a ser informat i a participar en els plans que es duen a terme en la Xarxa de Natura 2000, tal com regula la llei. Per tot plegat, argumenten, “ns veiem obligats a denunciar aquesta possible il·legalitat i, per tant, demanar la paralització cautelar d’aquest PTGMF en Xarxa Natura 2000, fins que no es faci un estudi d’impacte ambiental, tal com preveuen les normes legals”.

 

FER UN COMENTARI