L’Arboç busca voluntaris per fer companyia a gent gran que se sent sola

0
330
SIgnatura del conveni entre l'Ajuntament de l'Arboç i les entitats socials.

L’Ajuntament de l’Arboç ha signat un conveni amb la Xarxa Sanitària i Social Santa Tecla, el Consell Comarcal del Baix Penedès, l’entitat Càritas i l’Associació de Dones de l’Arboç per promoure l’acompanyament a les persones grans que viuen soles i necessiten companyia. Per això, ha posat en marxa una campanya per captar voluntaris que vulguin formar part d’aquest projecte.

La iniciativa, sota el nom ‘Ara al teu costat’, preten fer companyia a persones majors de 65 anys amb  un sentiment de sol.litud o amb vulnerabilitat social i poder-los oferir un envelliment digne.

La idea és que els voluntaris facin una formació i passin un seguiment continuat de les seves tasques. La tasca principal d’aquest voluntariat serà l’acompanyament a aquestes persones, facilitant així espais de descans a les seves famílies i evitant situacions de risc.

L’acord signat entre les administracions i les entitats socials, té una durada inicial d’un any, i un pressupost d’17.000€, que es repartirà en ajudes directes als beneficiaris i els professionals que hi actuaran.

FER UN COMENTARI