L’Arboç cobrarà un recàrrec del 50% de l’IBI a propietaris que tinguin 3 o més habitatges buits

0
624
Els propietaris que incloguin els habitatges a una borsa de lloguer obtindran una bonificació de l'IBI. // AJUNTAMENT DE L'ARBOÇ

L’Ajuntament de l’Arboç ha anunciat una nova mesura aprovada a les ordenances fiscals per al proper 2021 que afecta de ple l’Impost de Béns Immobles (IBI). La mesura suposa que a partir d’ara s’apliqui un recàrrec del 50% d’aquest impost a aquells propietaris que tinguin tres o més immobles d’ús residencial buits al municipi, d’acord amb el reial decret llei 7/2019 d’1 de març de mesures urgents en matèria d’habitatge i lloguer.

Aquest recàrrec, però, no s’aplicaria a aquelles propietats que s’incloguin a una borsa de mediació de lloguer social on hi participi el mateix Ajuntament. En aquest cas, els propietaris podran aconseguir un descompte del 50% de l’IBI equivalent al temps que l’habitatge romangui llogat.

Amb aquestes mesures, l’objectiu de l’ens és incentivar econòmicament als propietaris d’habitatges perquè hi hagi més espais de lloguer a preus raonables. Les mesures se sumen a la congelació de taxes i impostos ja aplicada per oferir solucions a les famílies més afectades per la crisi socioeconòmica derivada de la pandèmia per coronavirus.

FER UN COMENTARI