L’Arboç destinarà un milió d’euros a planificar el seu futur

0
270
El regidor d'Hisenda, Adrià Molina, i el regidor de Promoció Econòmica, Alfons Ribas, durant la presentació del Pla Horitzó Arbocenc 2030. // LA FURA

L’Ajuntament de l’Arboç ha començat a posar les bases per a l’elaboració d’un Pla Estratègic que decideixi el futur del municipi. Aquest és l’anunci que aquest mateix matí ha fet el Consitori durant la presentació del Pla Horitzó Arbocenc 2030. Es tracta d’un projecte que planificarà els eixos i les actuacions de l’Ajuntament durant els pròxims anys per preparar el municipi i poder fer front als reptes de futur en tots aquells àmbits importants per garantir la qualitat de vida de les persones. “Volem que sigui un Pla equilibrat, sostenible i transversal”, ha dit el regidor de Promoció Econòmica, Alfons Ribas.

Ribas ha recordat que “l’Arboç ha viscut dues crisis -la crisi econòmica del 2008 i la pandèmia-, però s’ha pogut recuperar i avançar, donant resposta a les necessitats de la ciutadania”. Per aquest motiu, l’Ajuntament destinarà un milió d’euros amb l’objectiu de seguir treballant cap a la tranformació digital, la transició ecològica i la inclusió social. El regidor ha explicat que econòmicament l’Ajuntament pot afrontar aquest Pla i que aquesta dotació provè dels romanents de tresoreria de l’Ajuntament. Així mateix, Ribas ha afegit que aquesta xifra es veurà incrementada amb ajudes i subvencions de fons europeus. “Treballarem en projectes concrets per poder demanar subvencions concretes als Next Generation”, afegeix.

Però abans de començar amb la redacció del Pla, el Consistori farà una diagnosi i organitzarà taules de treball amb tots els agents implicats, és a dir, agents socials, econòmics, educatius i polítics. En aquests fòrums es podran proposar millores, noves actuacions i, en definitiva, “avaluar el camí que ha de seguir l’Arboç”, ha dit el regidor d’Hisenda, Adrià Molina. Un cop es recullin totes les demandes, es procedirà a la redacció i elaboració del Pla, que està previst que estigui acabat abans de l’estiu del 2022. Tot i que l’Ajuntament no ha concretat les dates, Molina ha avançat que el primer fòrum, que serà la taula ciutadana, es farà un cop hagin passat les festes de Nadal.

FER UN COMENTARI