L’Arboç es tornarà indià aquest cap de setmana amb la 8a Fira Modernista

0
1019

Aquest cap de setmana, dissabte i diumenge, tindrà lloc a l’Arboç la vuitena Fira Modernista del Penedès, que enguany presenta com a principal novetat la representació als jardins de la Giralda de la peça teatral La Llegenda d’amor de La Giralda. Una obra inspirada en una història d’amor real que va determinar la construcció d’aquest edifici tan singular, que és una reproducció a escala del monument sevillà. Serà el centenari Elenc Artístic Arbocenc qui s’encarregarà de desvelar els secrets més ben guardats de la Girada, dissabte a partir de les 5 de la tarda (amb dues representacions), amb una peça teatral d’uns vint minuts de durada. Hi apareixeran personatges, anècdotes i curiositats, amb un epíleg musical ambientat en un fragment de la sardana La Giralda de l’Arboç, del compositor arbocenc. Pau Sicart. El guió ha anat a càrrec del director de l’Elenc, Xavier Canals, a partir de les dades extretes de l’escrit Història de la Girada de l’Arboç (1973), de l’arbocenc Josep Cruañes.

Però la Fira Modernista és molt més que aquesta representació. Les set edicions anteriors ja consoliden ja com un dels esdeveniments de referència dels caps de setmana de primavera al Baix Penedès, enfocat a donar a conèixer la presència dels indians al municipi. Les activitats que hi organitza l’Ajuntament són moltes; destaquen també el mercat modernista, obert els dos dies ininterrompudament d’11 del matí a 9 del vespre, a la plaça de la Vila, carrer Major i rambla Gener; les cercaviles; la sisena gimcana d’edificis modernistes (la informació apareix a l’app “L’Arboç Turístic”); les visites teatralitzades al patrimoni modernista de l’Arboç; i la marató de teatre d’època de carrer, amb 34 representacions entre els dos dies, a càrrec de nou companyies diferents dissabte i set diumenge. També hi haurà ambientació de carrer emmarcada en el modernisme com a eix temàtic central i a càrrec de L’Embruix.cat, un grup local de persones vestides d’època i que sota el nom d’Els amics del rei Josep, homenatjaran aquest singular personatge arbocenc de principis del segle passat.

Màgica, percussió, música, balls, tallers, una exposició de motos i cotxes clàssics, una altra sobre el patrimoni amagat de l’Arboç i una tercera que és “Joan Cardona i Toulouse-Lautrec, dos exemples modernistes”, així com les portes obertes a la Giralda (amb accés gratuït per a qui vagi vestit d’època) són altres actes que es podran veure a la fira al llarg del cap de setmana.

FER UN COMENTARI