El jurat de la V Beca Emili Giralt i Raventós – Cultures del Vi ha decidit atorgar-la a la doctora en arqueologia clàssica Patricia Terrado Ortuó (Zamora, 1983) per al projecte Catalunya i el comerç marítim del vi en època romana: ports, vaixells i rutes.

Terrado vol realitzar una aproximació a les zones de producció de vi a Catalunya durant el període romà, així com als processos de transport, els contenidors, els ports, les rutes i mercats on anava dirigit i els actors comercials involucrats en el procés. A més, vol fer-lo des d’un vessant molt divulgativa que pugui interessar els lectors especialitzats en història o en l’època romana, així com a persones dedicades a l’enologia, el món del vi o atretes per la cultura romana.

La Beca Emili Giralt i Raventós –  Ciltures del Vi és un certamen impulsat des del Vinseum amb l’objectiu d’estimular recerques sobre temes relacionats amb la viticultura i la vinicultura des de la perspectiva de les ciències socials i humanes. La seva dotació és de 3.000 euros i porta el nom de l’historiador Emili Giralt i Raventós en reconeixement a la seva tasca investigadora i com a impulsor de la recerca històrica en el camp de la vitivinicultura als Països Catalans.

Durant l’acte de lliurament de la beca, el guanyador de l’anterior edició, l’arqueòleg Javier Guidi Sánchez, va presentar els resultats de la seva recerca amb la conferència De Vitibus, el cultiu de la vinya, la producció, distribució i consum del vi en l’antiguitat tardana i l’alta edat mitjana.

FER UN COMENTARI