L’art penedesenc, en favor dels presos i exiliats polítics

0
501

Un total de 32 artistes del Penedès participaran en l’exposició LlibertArt, que tindrà lloc al Fòrum Berger Balaguer de Vilafranca entre el 22 de març i el 21 d’abril. L’objectiu d’aquesta exposició, que es farà per primer cop al Penedès, és recaptar diners per a la caixa de solidaritat a favor dels presos i exiliats polítics catalans.

La mostra estarà formada per obres, de temàtica lliure, provinents de les donacions d’artistes de Vilafranca, Subirats, Sant Sadurní, Mediona, Vilanova, Sant Quintí, Llorenç Cubelles i el Vendrell. En total, hi haurà 18 creacions artístiques de disciplines diverses com la pintura, la il·lustració, l’escultura, el gravat, la fotografia o el dibuix, que es vendran a preus que oscil·laran entre els 50 i els 500 euros.

Els organitzadors de l’exposició, Òmnium Cultural de l’Alt Penedès i la Marxa de Torxes, volen així obrir el món de l’art i la cultura a un nou format solidari amb els presos i exiliats catalans, i no descarten exportar el model a altres indrets dels Països Catalans al llarg d’aquest mateix any.

El president d’òmnium a l’Alt Penedès, Jordi Parellada, ha expressat la seva satisfacció per l’elevat grau d’implicació del sector cultural en la defensa dels drets civils a Catalunya. Parellada confia que l’exposició serà un èxit i que, a partir d’aquí, en sorgeixin  rèpliques arreu del territori català com una eina més per mantenir viva la lluita dels presos i exiliats.

L’exposició s’inaugurarà el divendres 22 a partir de 2/4 de 8 dels vespre. Hi estan convidats representants del Govern de la Generalitat i de l’Associació Catalana pels Drets Civils, que aglutina els familiars de presos i exiliats.

FER UN COMENTARI